Els Gremis de la FIHRT a la Plaça Sant Jaume contra el tancament del sector

Milers de restauradors han protestat aquest migdia en la plaça Sant Jaume de Barcelona pel tancament de bars i restaurants durant 15 dies anunciat pel Govern.

Una àmplia representació de la FIHRT s'hi ha congregat i han fet sentir la seva indignació amb l'ordre de tancament del sector durant 15 dies

Molts dels concentrats han exhibit cartells amb missatges com "L'hostaleria no és el problema", "Esteu cavant la nostra tomba" o "Ajudes al tancament o això acabarà malament"

Armats amb olles que han fet sonar, i més d'un vestit de cuiner, han cridat proclames com "no al tancament" o "vull treballar".

El que s'està vivint avui és la mostra de la indignació del sector per la desproporcionada, errònia, injusta i criminalizadora decisió de la Generalitat cap al sector de la restauració.

És per això, que des de la FIHRT, juntament amb d'altres Gremis i Federacions del sector, s'ha decidit impugnar el tancament forçós davant la justícia.

En aquest sentit, Antoni Cañete, Secretari General de PIMEC ha assenyalat  que el tancament de bars i restaurants suposarà pèrdues de fins a 780 milions d'euros per al sector. Així mateix, explica que els 40 milions d'euros que el Govern destinarà a pal·liar la situació, només representen “el 5% de les pèrdues”, per la qual cosa les considera insuficients.

En la mateixa línia, ha assenyalat que si es tenen en compte altres sectors afectats o aquells als qui les mesures afecten indirectament, les pèrdues es podrien multiplicar.