ELS CINC GRUPS MUNICIPALS FAN UNA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL CONJUNTA EN QUÈ EXPRESSEN EL COMPROMÍS PER SUMAR ESFORÇOS DAVANT LA CRISI SANITÀRIA I L'ETAPA DE RECONSTRUCCIÓ SOCIAL I ECONÓMICA QUE CAL AFRONTAR

El Ple va celebrar una sessió presencial en què va aprovar les bases de les subvencions al foment de l’activitat econòmica per la incidència de la Covid-19 i de les subvencions per cursar estudis universitaris

El Ple de l’Ajuntament d’Igualada va celebrar aquest dimarts la sessió ordinària corresponent al mes de maig. Atesa les dimensions del Saló de Plens, el ple es va poder realitzar de manera presencial, respectant les mesures i distàncies de seguretat entre els 21 regidors. Els cinc grups municipals van fer una lectura conjunta d’una declaració institucional en què expressen el seu compromís per sumar esforços davant la crisi sanitària i l’etapa de reconstrucció social i econòmica que cal d’afrontar. El text destacat que “La pandèmia del Covid-19 d’abast mundial ha colpejat la nostra ciutat i la Conca d'Òdena amb molta duresa. L’emergència sanitària que estem vivint no té precedents en la història recent de la ciutat. La xifra de víctimes i contagis és molt alta. El coronavirus esperem que passi però ha deixat ferides obertes i ha canviat radicalment en dos mesos, la nostra societat”.
La declaració també assenyala que “L’Ajuntament d'Igualada, a través del seu Plenari, expressa el seu compromís per assumir aquests nous reptes i fer-ho de la mà del teixit social i empresarial local. Aquesta declaració esdevé una primera pedra del que ha de ser un pacte local per la recuperació econòmica i social de la ciutat”.

Entre els acords que es van prendre cal destacar l’aprovació, per unanimitat de tots els grups municipals, de les bases de les subvencions al foment de l’activitat econòmica per la incidència de la Covid-19. També es van aprovar les bases de les subvencions per cursar estudis de grau i postgraduació universitària, en aquest cas amb el vot favorable de l’equip de govern i Ciutadans i l’abstenció d’Esquerra, Igualada Som-hi i Poble Actiu.

El Ple també va aprovar, amb acord de tots els grups, el conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Incasòl per promoure el desenvolupament d’habitatge amb protecció oficial de lloguer; l’acord amb el Departament de Territori, l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i l’empresa Masats per millorar els serveis de transport públic a Igualada, Vilanova del Camí i Montbui, i la cessió al Departament d’Interior d’un vehicle adquirit per l’Ajuntament per destinar-lo al parc de Bombers d’Igualada. El projecte d’obres per a l’arranjament d’un tram de l’Anella Verda també va tirar endavant, en aquest cas amb el suport de Junts per Igualada i Igualada Som-hi i l’abstenció de la resta de grups.

En la part no resolutiva de la sessió, el Ple va aprovar per unanimitat tres mocions presentades per Junts per Igualada per una recuperació socioeconòmica des de la proximitat, per l'aplicació d'una reducció de l'IVA en la prestació de serveis vinculats amb la pràctica de l'activitat física i esportiva, i de suport al manifest del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament de cooperació contra el Coronavirus. També va tirar endavant amb el vot de tots els grups una moció de Ciutadans d'agraïment a professionals que desenvolupen tasques per afrontar la crisi de la Covid-19 i de la seva protecció efectiva davant actes d'assetjament o assenyalament pel simple fet de desenvolupar-les. El Ple va rebutjar, en canvi, una moció de Poble Actiu per reduir en un 25% la despesa en retribucions i indemnitzacions dels càrrecs polítics de l'Ajuntament d'Igualada. La proposta va tenir els vots en contra de Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Ciutadans i l’abstenció d’Esquerra Republicana.