ELS ALCALDES I ALCALDESSES DE LA CONCA D'ÒDENA ES REUNEIXEN AMB LES CONSELLERES VERGÉS I BUDÓ PER AVALUAR LA SITUACIÓ SANITÀRIA I ECONÒMICA

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen part de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) han mantingut aquesta tarda reunions telemàtiques amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i de la Presidència, Meritxell Budó, per valorar l’evolució de la situació de l’epidèmia de Covid-19 i diverses mesures per afrontar la recuperació de l’activitat en el territori.

Alba Vergés ha indicat als responsables municipals que les dades assenyalen que l’evolució de la situació sanitària és positiva i que ara mateix l’epidèmia està controlada a la Conca d’Òdena.

Pel que fa al procés de desconfinament, la responsable de Salut ha refermat que els criteris que cal preservar a l’hora de reprendre l’activitat se centren a evitar aglomeracions, mantenir el distanciament social i reforçar les mesures higièniques. Vergés ha informat que s’ha proposat a l’Associació Catalana de Municipis i a la Federació Catalana de Municipis que elaborin propostes amb criteris homogenis perquè cada localitat pugui planificar i determinar si són viables activitats com ara els casals d’estiu, l’obertura de piscines o les festes major.

De la seva banda, Meritxell Budó ha comentat als alcaldes i alcaldesses que els municipis han de jugar un paper molt destacat en el procés de desconfinament i que el Govern treballarà amb una sensibilitat especial amb la Conca d’Òdena, atesa la situació de confinament dins del confinament que ha patit aquest territori. En aquest sentit, ha posat sobre la taula la possibilitat de crear una línia d’ajuts específics per als municipis d’aquesta zona.

Budó també ha recollit la petició dels alcaldes i alcaldesses perquè el Govern doni suport a la sol·licitud formal al govern espanyol, signada pels 7 ajuntaments, perquè se solucioni difinitivament la situació dels treballadors amb domicili fora de la Conca i que durant el confinament perimetral no van poder accedir al seu lloc de treball.