Territori i Sostenibilitat impulsarà un procés participatiu telemàtic sobre el Pla director de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena

El procés tindrà lloc entre juny i setembre i tant ciutadania com entitats i ajuntaments podran fer aportacions sobre l’avanç del Pla

El conseller Calvet assegura als alcaldes de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena que els projectes d’infraestructures a la comarca es continuen treballat i es manté el calendari

El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsarà properament un procés participatiu telemàtic sobre el Pla director urbanístic (PDU)de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena, en comptes del procés de participació presencial que és habitual. Així ho han acordat avui el conseller, Damià Calvet, i els alcaldes de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, amb qui ha mantingut una videoconferència.

 

El PDU crearà el marc urbanístic adequat per a possibilitar la delimitació i ordenació de sectors d’activitat econòmica d’interès supramunicipal. També establirà les condicions del seu desenvolupament amb la màxima integració i coherència amb els valors ambientals i paisatgístics del territori. Finalment, haurà de preveure les infraestructures necessàries i establir l’ordenació detallada dels sectors. Els treballs preparatoris del PDU es van iniciar el 2017.

 

El procés de participació es volia haver iniciat amb un acte públic i presencial el passat 17 de març, però va quedar suspès per les mesures de confinament decretades per combatre la pandèmia de la COVID-19. Avui, el conseller i els alcaldes han acordat impulsar aquest procés però de manera telemàtica, de tal manera que tant la ciutadania interessada com les entitats i ajuntaments puguin fer les seves aportacions respectant alhora les directrius sanitàries.

 

El procés de participació es desenvoluparà entre els mesos de juny i setembre, dividit en una primera fase d’explicació del document d’avanç del Pla i una segona amb diverses sessions de debat i deliberació. El procés comptarà amb els materials audiovisuals necessaris i també es garantiran les dinàmiques de debat i intercanvi d’idees, replicant les sessions presencials habituals d’aquests processos.

 

Infraestructures, en projecte

 

L’impuls d’aquest PDU és una de les mesures exposades pel conseller per reactivar l’activitat econòmica a la comarca després de la repercussió del coronavirus. Calvet també ha assegurat als alcaldes que, tot i que les obres públiques s’han aturat, excepte les d’emergència, els projectes que s’estaven redactant es continuen treballant.

 

Així, per exemple, es manté el calendari previst per a l’enllaç d’Igualada amb la Ronda Sud, que disposarà del projecte executiu a finals d’estiu, i també es continua treballant en el nou enllaç de la C-37 des de Vilanova del Camí.