La Pobla de Claramunt suspèn temporalment el pagament de l'IBI i l'impost de Vehicles

L’Ajuntament de La Pobla de Claramunt ha decidit prendre l’adopció d’un conjunt de mesures urgents econòmiques i fiscals per fer front a la crisi del coronavirus SARS-CoV-2 i així atenuar els efectes sobre els poblatans i poblatanes.

Més enllà de les mesures concretes, i a l’espera de veure els efectes reals de les mesures econòmiques implementades pel Govern Central i la Generalitat de Catalunya, l’Equip de Govern vol fer públic també un missatge de serenor a tothom i comunicar la seva ferma voluntat per seguir promovent en les properes setmanes totes les actuacions que es considerin necessàries per garantir en la mesura del possible la cohesió i el benestar socials, especialment de les persones en situació d’exclusió social, de risc o de vulnerabilitat.

Aquestes mesures arriben després que, els últims dies, l’Ajuntament ha centrat tots els seus mitjans en la seva reorganització interna per atendre els serveis públics essencials, donar resposta a les necessitats de Protecció Civil, vetllar perquè es compleixi l’ordre de confinament i fer crides a la responsabilitat de la ciutadania, a banda de mantenir-la permanentment informada a través dels canals oficials: web, twitter i facebook.

Les mesures econòmiques i fiscals adoptades fins al moment són les següents:


– Serveis socials. Garantir l’assistència bàsica i continuada a la ciutadania mitjançant la coordinació d’un servei de voluntariat, com també la gestió de les beques menjador i l’assistència al banc d’aliments.
– Suspensió temporal de les quotes de la llar d’infants, ludoteca i les activitats/tallers de l’Ateneu Gumersind Bisbal. La quota relativa al mes de març es cobrarà únicament la
part proporcional al servei prestat.
– Suspensió temporal el pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i l’Impost de vehicles de tracció mecànica, a l’espera de fixar un nou calendari fiscal amb l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.