Bona estrena de la Fira de la Baronia d'Òdena

a Fira de la Baronia d’Òdena recupera amb èxit els espais del castell i nucli del municipi per a les activitats i les recreacions històriques

Aquest passat cap de setmana va tenir lloc a Òdena la renovada Fira de Sant Sebastià, la fira dels castells i la terra de frontera, la Baronia d'Òdena. La nova celebració va acollir algunes de les activitats ja tradicionals com l’aplec de la sardana, la cursa popular, el joc de la cucanya, entre altres, però també de noves per posar en valor el territori i el passat històric d'Òdena amb visites guiades, teatralitzacions, etc.

L’Ajuntament d’Òdena valora molt positivament el nou format que s’ha donat a la fira, i conscient d’alguns aspectes a millorar, es mostra molt satisfet per la participació i comentaris rebuts.

L’estrena de la nova ubicació, als voltants i a l’interior de l’antic castell d’Òdena va tenir molt bona acollida, segons ha pogut recollir l'organització i en relació a la nova temàtica costumista i de recreació històrica, les noves activitats culturals i de lleure, com les actuacions teatralitzades, els recitals del Trobador del Llobregat o el mostrari del Campament de les host van ser molt participades i el torneig medieval de les “justes” va crear molta expectació entre el públic assistent.

Durant el diumenge al matí es van repartir més de 300 esmorzars i la resta d’activitats típiques de la fira, com la XXVII Cursa popular d’Òdena, el Joc de la cucanya o el XVI Aplec de sardanes van gaudir de bona participació.

Una de les novetats d’aquesta edició va ser la visita comentada per Josep-Vicenç Mestre, Òdena pam a pam, activitat que va acollir durant el dissabte al matí una seixantena de persones que van descobrir i conèixer racons, anècdotes i història del municipi.

La Fira de la Baronia d’Òdena està organitzada per l’Ajuntament d’Òdena amb la producció de Mapamundi Produccions i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona “Barcelona és molt més” i el Consell Comarcal de l’Anoia “Anoia Turisme”.