Un exemplar de 620 kg guanya el VII concurs de carbasses gegants de Calaf

La Fira de la Carbassa de Calaf repeteix l'èxit de públic i es consolida com a fira de tardor de referència a la Catalunya Central. El concurs de carbasses aplega una vintena de participants d'arreu de Catalunya

 

Fira carbassa 2019
Fira de la Carbassa de Calaf
Fira de la carbassa Calaf 2019
Fira de la carbassa Calaf 2019

 

L'1 de novembre, diada de Tots Sants, la plaça dels Arbres i el Raval de Sant Jaume de Calaf van tornar a acollir la Fira de la Carbassa, certamen que creix en assistència de públic any rere any i que poc a poc es va convertint en una mostra de tardor de referència a la Catalunya Central. 

L'atractiu de la fira és el seu format familiar que inclou activitats per a tots els públics com jocs i tallers per als infants, una mostra de productes de tardor, creacions artístiques realitzades per autors locals, una àmplia oferta gastronómica basada en la tardor i el seus fruits i una cinquantena de parades amb productes diversos. 

Un dels grans atractius de la fira, és el seu concurs de carbasses gegants, que enguany ha comptat amb la participació de divuit cultivadors que han presentat diversos exemplars. 

En la categoria general, el guanyador va ser Salvador Mogas, amb una carbassa de 620 kg, de Santa Maria de Palautordera. Jordi Torrabadella, de Sant Llorenç de Moruns, en va portar una de 324 kg, que li va valer el segon lloc, i el tercer va ser Miquel Segalés, de Sant Feliu de Codines, amb una peça de 214 kg.

D'altra banda, a la categoria de l'Alta Segarra, el guanyador local va ser Albert Casanoves de Calaf, amb un exemplar de 260 kg; en segona posició va quedar Ramon Nillo, també de Calaf,  amb una de 180 kg i finalment, des de Sant Martí Sesgueioles, Joan Sala va aconseguir el tercer lloc amb una de 123, 5 kg. 

En acabar, es van repartir llavors i bocins de carbassa entre els assistents. 

 

guanyadors VII concurs carbasses gegants Calaf
Carbassa guanyadora VII Concurs carbasses gegants de Calaf