La ciutadania surt al carrer per a viure la Festa Major de Piera

El músic Joan Reig va ser l’encarregat de fer el pregó inaugural que va donar el tret de sortida a la festa gran de la vila

Els pierencs i pierenques van omplir els carrers de la vila per gaudir de les diverses propostes programades durant la Festa Major. La celebració es va iniciar divendres al vespre amb la lectura del pregó, a càrrec del músic Joan Reig, el qual va aprofitar l’ocasió per parlar del significat de la Festa Major de la vila i per oferir alguns temes musicals acompanyat del so de la guitarra.

Una altra de les cites del mateix divendres va ser la Festa del pubillatge. Durant l’acte es van acomiadar l’Anna Mata i el Jordi Vallès, com a pubilla i hereu, respectivament. Així mateix, s’han incorporat la Laia Gorria Hernández, com a Dameta de Piera 2019, la Judit Solías Sánchez, com a Pubilleta de Piera 2019, l’Oriol Bocero Mancebo, Hereuet de Piera 2019, i Marina Francisco Culla, nova Pubilla de Piera 2019. La Festa Flaix FM & Devotion va tancar la jornada amb gran èxit. La nova ubicació dels concerts va ser tot un encert així com els serveis que es van oferir durant la nit com el Punt Lila i el Grup de Promoció de la Salut.

Dissabte dia 7 de setembre va haver-hi activitats diverses per a tots els públics. No van faltar la cercavila dels Falcons de Piera i la Trobada de colles de diables infantils. El Correfoc va comptar amb un espectacle final que es va centrar en la relació amb la natura.

Diumenge, el tobogan aquàtic va repetir l’èxit d’anteriors edicions. Així mateix, va haver-hi activitats infantils i una festa de l’escuma. El públic adult va gaudir de la ballada de sardanes, del concert de l’Orquestra Costa Brava i del ball de nit.

Les condicions meteorològiques van empitjorar dilluns dia 10 de setembre. Tot i això, les activitats previstes no es van veure afectades per la pluja atès que es va instal·lar una gran carpa a la pista del Gall Mullat que va permetre el bon desenvolupament de la jornada. El castell de focs artificials, la celebració del GuatelePiera i l’espectacle teatral ‘Fuita’ de Jordi Galcerán van tancar la Festa Major de la vila de Piera.