Calaf es converteix en capital agrícola de la Catalunya Central

Calaf va donar el tret de sortida, aquest divendres al matí, a la Fira Agro Alta Segarra. En la seva quarta edició, el certamen segueix creixent. Prop de mig miler de professionals del sector van assistir a les jornades tècniques sobre innovació en el sector. En declaracions a l’ACN, l’alcalde, Jordi Badia, celebrava el bon inici del certamen que posa en relleu un sector “estratègic” que ha de ser “clau per afrontar els reptes de futur”. També el director de l’IRTA, Josep Usall, situava la cita anoienca com a “referent” en formació sobre conreus extensius d’hivern. Per la seva part, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, present en l’acte inaugural, va remarcar que el certamen converteix el municipi “en capital del sector en innovació”. La consellera Jordà va remarcar que la cita permet convertir el municipi “en una petita gran capital del món agrari”. La consellera va posar en relleu la tasca “vital” que fa alhora de transferir “coneixement i recerca”.
 

Les jornades d’enguany, explicava Josep Usall Usall, estan enfocades a aspectes “que preocupen al sector” i l’objectiu és fer-los-hi arribar els resultats de les investigacions perquè les puguin introduir en les seves explotacions. En total es van tractar una vintena de temes vinculats a cultius extensius d’hivern, que van des de la fertilització al reg o el control fitosanitari.

Una fira que vol posicionar Calaf
Segons l’alcalde, Jordi Badia, la Fira Agro Alta Segarra aquest 2019 vol fer un pas més per posicionar Calaf a l’epicentre del món agrari. “És la capital en agricultura del territori que ens envolta”, ha ressaltat, tot anunciant la voluntat municipal de seguir apostant-hi. El batlle assegurava que la cita no només serveix als professionals per reflexionar, assolir nous coneixements o conèixer de primera mà la nova maquinària, sinó que també és un punt de trobada entre pagesos i empreses.

Gimcana de tractors
A banda de les jornades tècniques, la fira d’enguany compta amb una vintena d’expositors on s’hi poden trobar tot tipus de productes i serveis dedicats a l’agricultura. A més, tant ahir divendres com avui dissabte, es fan demostracions. En paral·lel, després de l’èxit de l’any passat, aquest matí es realitza per segon any consecutiu una gimcana de tractors on els participants podran demostrar les seves habilitats sobre el vehicle.