El Desfolca't torna a omplir el nucli antic de Calaf de música tradicional i popular

Pentakkordeon, El Diluvi, Moonshine Wagon i RIU van ser els plats forts del 28è DesFOLCa't el dissabte 29 de juny al vespre

Després de l'èxit i la bona acollida de l'any passat, el Desfolca't va optar novament per apostar per espais emblemàtics del nucli antic de Calaf per reunir els millors grups de folk i convertir la vila en la capital catalana de la música popular i tradicional amb una tretzena de grups i diverses activitats paral·leles.

Els caps de cartell d'aquesta edició van ser els concerts de Pentakkordeon, El Diluvi, Moonshine Wagon i RIU que van tenir lloc el dissabte al vespre a partir de les 20.30h i van atraure més de mig miler de persones.

 

RIU, concert Desfolca't 2019 plaça Gran
RIU, concert Desfolca't 2019 plaça Gran
vista general acte central Desfolca't 2019 plaça Gran
vista general acte central Desfolca't 2019 plaça Gran
 Pentakkordeon, concert Desfolca't 2019 plaça Ravalet
Pentakkordeon, concert Desfolca't 2019 plaça Ravalet

 

La banda catalana de folk RIU, amb un directe potent, engrescador i versàtil va donar el tret de sortida als concerts de la plaça Gran. Tot seguit, sota el nom de Pentakkordeon van actuar a Calaf l'escocès Gary Blair; el colombià Antonio Rivas; l'italià Roberto Lucanero; el búlgar Petar Ralchev i el català Joan Garriga que van presentar una paleta de colors i sabors de diversos acordions d'arreu del món, passant per la diversitat de matisos fruit de les interaccions musicals dels diversos acordionistes.

La plaça Ravalet va cloure la nit del dissabte del festival. A mitjanit, va començar l'actuació del grup sorpresa de la jornada, els bascos Moonshine Wagon que van oferir un directe trepidant amb música americana d'arrel. El grup de mestissatge mediterrani d'Alcoi, El Diluvi, va ser l'encarregat de tancar la nit amb un dels concerts més esperats d'aquesta edició amb el seu ja conegut folk festiu, cada cop més arriscat i reivindicatiu que va fer ballar al públic assistent.

 

El Diluvi, concert Desfolca't 2019 plaça Ravalet
El Diluvi, concert Desfolca't 2019 plaça Ravalet
Moonshine Wagon, concert Desfolca't 2019 plaça Ravalet
Moonshine Wagon, concert Desfolca't 2019 plaça Ravalet

 

La resta de programació del Desfolca't va combinar grups d'arreu del territori i d'estils diversos com The Denim Rips o Bucket Brothers que van tenir lloc el divendres 28 de juny; Sandra Bautista i Cafè d'Alger el dissabte 29 a la tarda i Cor de Carxofa el diumenge 30 al migdia.

Molt més que concerts

Tot i l'onada de calor, la majoria d'activitats paral·leles del Desfolca't van mantenir-se i només es va anul·lar la matinal de cultura popular prevista pel diumenge al matí. El públic del mercat va poder gaudir del 2n concurs de música al Mercat de Calaf que finalment va guanyar el calafí Marco Rubiol i que va comptar amb un premi exaequo també pels calafins  Isabel Gallego i Guillem Duocastella.

El multiinstrumentista Ramon Redorta va tornar a captivar al públic assistent als concerts a l'alçada del campanar de Calaf que es van realitzar el dissabte a les 12h i a la 13h.

El taller càntut, amb Santi Serratosa, va posar punt final a les activitats paral·leles del Desfolca't amb un taller de percussió corporal basat amb cançons populars catalanes.

 

taller càntut amb Santi Serratosa
taller càntut amb Santi Serratosa
Microconcert al campanar
Microconcert al campanar
2n concurs de música Mercat de Calaf
2n concurs de música Mercat de Calaf