El Gremi dona suport a la UVic-UCC en l'organització de la jornada "Gastronomia i producte"

Comptarà amb la conferència de Míriam Cloquell, emprenedora catalana resident als Estats Units, l’expert en marca de territori Jordi de San Eugenio i Maria Àngels Serra, directora de Chias Marketing.

És una jornada coorganitzada amb La Gastronòmica, de la sommelier i nutricionista Clara Antúnez, i amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal d’Osona.

Va dirigida a tècnics especialitzats de promoció turística, organitzadors de fires i mercats gastronòmics o col·lectius que treballin amb productes quilòmetre zero.

La Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya acollirà la jornada «Gastronomia i Producte: una oportunitat per al territori», en el marc del III Congrés Català de la Cuina, una activitat destinada als agents de promoció econòmica d’institucions públiques i privades de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès i Osona.

Gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal d’Osona i organitzada per la Universitat de Vic i La Gastronòmica, la jornada es durà a terme el dijous, 4 de juliol, a la Sala Mercè Torrens (Campus Miramarges), de 8.45 a 2 del migdia. La inscripció és gratuïta; la sala compta amb una capacitat de 150 persones.

La matinal estarà constituïda per diverses xerrades i una taula rodona amb experts on es tractaran diferents temes relacionats amb la gastronomia i la promoció dels productes km0. Un cop es doni la benvinguda per part del vicedegà de la Facultat d’Empresa i Comunicació Xavier Ginesta i pel representant de la Diputació de Barcelona Xavier Font, es donarà inici a les conferències. La primera anirà a càrrec de Maria Àngels Serra, directora de Chias Marketing, consultoria especialitzada en la planificació estratègica de destinacions turístiques. Aquesta empresa compta amb més de 30 anys d’existència i amb una àmplia trajectòria en projectes a Catalunya, Espanya i Amèrica Llatina. La conferència de Serra es titula “Paisatges Barcelona, una marca inspiradora que hem de construir entre tots”.

Seguidament serà el torn de Míriam Cloquell que farà la xerrada “Farmer’s Markets: Tradició i Innovació a Fires i Mercats d’EUA”. Cloquell és una emprenedora catalana resident als Estats Units. És llicenciada en Ciències de la Comunicació a la UAB i té un MBA a ESADE. A més d’experiència al sector turístic com a Directora Comercial i de Màrqueting a GrandValira, a Andorra, va desenvolupar la seva trajectòria professional a la multinacional PepsiCo en diferents funcions comercials. Durant els últims 4 anys va co-fundar una empresa per introduir la marca Sangria Lolea als Estats Units, assolint distribució nacional al canal natural (orgànic o bio) i a d’altres establiments premium.

A mig matí serà el torn del professor de comunicació de la UVic-UCC, Jordi de San Eugenio, doctor en Comunicació Social per la UPF i llicenciat en Periodisme i Geografia, que farà la conferència “Les comarques, les marques de territori i la promoció del turisme gastronòmic”. De San Eugenio també és professor convidat a la Universitat de Leicester (UK). La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat en el camp de les marques de territori, tant en la investigació bàsica com en la consultoria. Ha estat l’investigador principal, com a professor del grup de recerca TRACTE de la UVic-UCC, de diverses marques de territori implementades a Catalunya: l’Empordà, Vic, Boscos de bruixes i bandolers, Pla de l’Estany i el Vendrell.

Acte seguit es realitzarà un coffee break, a càrrec de la universitat, que donarà pas a la taula rodona d’experts on el tema a tractar serà l’experiència en l’organització de fires i esdeveniments gastronòmics de productes de proximitat. La taula estarà constituïda per Xavier Font, cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona; Toni Massanés Sánchez, responsable de la Fundació Alícia; Anna Castillo, responsable del departament Enoturisme del celler Abadal (Horta d’Avinyó) i, finalment, Lluís Jubert, responsable de RecStreet Food.

Aquesta jornada compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i d’Osona Turisme del Consell Comarcal d’Osona, a la vegada que s’ha organitzat en copartenariat amb l’empresa La Gastronòmica, fundada per la sommelier i nutricionista Clara Antúnez. La inscripció per participar-hi es pot fer a través de la web https://mon.uvic.cat/fec/gastronomia-i-producte-una-oportunitat-pel-territori/