David Andrés es posa al capdavant de la cuina del restaurant Via Véneto

Poques setmanes després de posar punt i final a la seva etapa a l'ABaC, David Andrés ja té nova cuina. En aquesta ocasió, la del restaurant Via Véneto, a la part alta de Barcelona.

El xef igualadí David Andrés es torna a posar el davantal. Serà al restaurant barceloní Via Veneto, un restaurant amb més de 50 anys de trajectòria i referent en la història gastronòmica de la ciutat. Actualment, Via Veneto compta amb una estrella Michelin. La decisió del xef igualadí arriba unes setmanes després de fer pública la seva marxa del restaurant ABaC de Barcelona, on Andrés hi portava més de nou anys, els darrers sis com a cap de cuina.

Es mostra satisfet de comença aquest projecte a l'establiment de la família Monje, "una família mítica en el món de la restauració", que "representa una oportunitat única i irrefutable per treballar una altra vegada en una estructura d'empresa familiar en la qual sempre m'he sentit còmode, perquè representa perfectament els meus valors". Es proposa "lluitar al màxim per tal que el treball del nou equip sigui digne successor dels grans xefs que fins ara han dirigit la mítica història d'aquesta casa".

Arrencarà amb el seu nou rol aquest dissabte i compaginarà la direcció d'aquesta cuina amb la del seu projecte familiar a Igualada, el restaurant –i el recent inaugurat hotel– Somiatruites. Andrés, de 32 anys, ha treballat a les cuines de Neichel, Xavier Pellicer, els germans Roca i a l'ABaC de Jordi Cruz. Actualment és el xef del restaurant Via Veneto de Barcelona, a més de tenir el seu propi projecte a la seva ciutat natal, Igualada, el restaurant i hotel Somiatruites, juntament amb el seu germà, l'arquitecte Xavier Andrés. El 2017 va ser proclamat, per tercer any consecutiu, millor xef jove de la península pel prestigiós concurs San Pellegrino Young Chef i, a principis de 2017, la famosa revista Forbes el va considerar un dels joves més influents d'Europa, sent capdavanter en la categoria d'Arts. La seva proposta culinària combina els productes de la terra amb la cuina d'avantguarda.