DEL 31 DE MAIG AL 2 DE JUNY, CELEBRACIÓ DE FIRANOIA

Arriba a la seva 66a edició havent-se consolidat com la fira per excel•lència de la comarca

FirAnoia arriba a la seva 66a edició havent-se consolidat com la fira per excel·lència de la comarca. Així ho van destacar en roda de premsa el president de Fira d’Igualada, Joan Domènech i l’alcalde en funcions, Marc Castells.

Establerta ja des de l’any passat el primer cap de setmana de juny, FirAnoia recupera la seva essència amb 145 expositors, 60 dels quals de la comarca, que es repartiran al llarg del Passeig Verdaguer i Cal Font, on els visitants podran gaudir del bo i millor dels sectors econòmics de l’Anoia. 16.000m2 de superfície total on, a més dels tradicionals estands d’exposició, destaquen tot un seguit d’activitats culturals i lúdiques que compten amb la cooperació de diverses entitats de la ciutat, com el Taller de Drons, el 1r Campionat de Petanca, el 2n Torneig de videojocs FIFA i la 3a Nordic Walking, entre d’altres.

La idea de cooperació és la base en la qual es fonamenta el valor d’aquesta edició de FirAnoia. A més de les diverses entitats que col·laboren en  la organització de la variada oferta d’activitats, també cal destacar el Mercat de Cooperatives Escolars, els tallers infantils i la Subhasta Solidària d’Antiguitats, els guanys de la qual es destinaran al Banc de Queviures d’Igualada.

D’altra banda, Igualada Comerç col·labora aquest any amb FirAnoia amb l'organització de la Nit de Shopping, que se celebrarà dissabte al vespre, entre les 19:30 i les 00h. Els visitants de FirAnoia podran seguir gaudint del centre de la ciutat fins a la mitjanit amb tot un seguit de botigues obertes, a més de música i activitats d’ambient diverses que amenitzaran la nit del centre d’Igualada.

El president de Fira d’Igualada, Joan Domènech, ha remarcat que enguany FirAnoia ha comptat amb 85.000 euros de pressupost, dels quals el 100% han estat aportats pels estands i espònsors participants. S’ha aconseguit un estalvi del 15% en relació a les passades edicions degut a l’emancipació de la fira TastAnoia, que des de l’any passat se celebra el primer cap de setmana d’octubre. A més, també, pel fet que “des que es va recuperar l’essència de la Fira al carrer s’ha treballat per a que aquesta fos una fira autofinançada per tots els seus participants, un dels clars èxits d’aquest format”.

Marc Castells ha celebrat que un any més el centre de la ciutat bulli d’activitats per a totes les edats, “quelcom que fa gran a FirAnoia per la important promoció econòmica que fa de la ciutat que mai para”. A més ha destacat la implicació contínua de Fira d’Igualada pera convertir FirAnoia en un producte atractiu consolidat després de 66 anys i ha convidat a tothom a gaudir de 3 dies de frenètica activitat firal, cultural i lúdica a tots els nivells.

(*informació via Fira d'Igualada)