LA 5A CURSA DE RAC1 APLEGA DOS MIL CORREDORS A IGUALADA

Lahcen Ait Alibou i Jes Bonet s'han adjudicat la prova, que s'ha disputat sobre un recorregut urbà de 5 quilòmetres

Igualada ha estat l'escenari, aquest 19 de maig, de la cinquena edició de la Cursa de RAC1. A partir de les 10h, el Via lliure amb Xavi Bundó ha estat l’encarregat d’animar els corredors mentre s’escalfaven i de transmetre tota la cursa en antena just davant de la sortida i l’arribada del circuit. Els Moixiganguers d’Igualada, la música i els animadors han fet que aquesta zona de la ciutat fos una festa des de quarts de deu del matí.

A les 10:30 h, Jofre Llombart, sotsdirector de RAC1 i RAC105, Marc Castells, alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona, i Rosa Plassa, regidora d’Esports de l'Ajuntament, han donat el tret de sortida. Els quasi dos mil participants s’han dirigit passeig avall fins a arribar a l’avinguda Pau Casals per tombar per l’avinguda Caresmar, Soledat, Plaça del Rei, Passeig de les Cabres, Plaça de la Creu, els carrers de l’entorn de la plaça de l’Ajuntament, el nucli històric, les Rambles, el carrer anta Caterina i la Plaça de Cal Font, on els esperava la Xaranga HoPeta Street Band, per acabar novament al Passeig Verdaguer.

Al parc de l’Estació Vella s’hi ha concentrat la zona d’avituallament amb les marques col·laboradores i l’escenari on s’han lliurat els premis als guanyadors i on el grup de música JoKB s’ha encarregat de tancar la festa.

El podi femení l'han ocupat Jes Bonet, guanyadora de les cinc edicions de la prova, amb un temps de 19 minuts i 15 segons, Laurence Prigent i la igualadina Francina González. El podi masculí l'han coronat Lahcen Ait Alibou, del Club Atlètic Igualada, que ha sorprès amb un temps rècord de 15 minuts i 3 segons, Albert Nogueras i l'igualadí Roger Roca. La categoria de RAC1 l'han guanyat Jaume Peral, director de l'emissora, en la classificació masculina per segon any consecutiu, i Laia Framis, en la femenina. Han conduït la premiació Aleix Parisé i Edu de Batlle.

Els primers classificats de cada categoria han rebut els trofeus de la mà de les autoritats locals, amb els representats de RAC1, el director general de l’emissora Jaume Peral, els sotsdirector Jofre Llombart, el cap d’informatius de RAC1, Joan Maria Morros, Eduard Biosca de l'equip del Versió RAC1 i Maria Xinxó de l'Islàndia, la meteoròloga Mònica Usart i l’editora de La primera pedra Noemí Polls, i dos dels patrocinadors de la cursa, David Gall, gerent d’Aigua de Rigat i Àngel Velasco, propietari de Torrons Vicens.

Els resultats es poden consultar AQUÍ.

IMATGES DE LA CURSA A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

(*informació via RAC1)