El Japó i l'Argentina brillen al Festival d'Orgue de Capellades

Aquest diumenge s’ha celebrat el segon concert del Festival d’Orgue de Capellades 2019.

El protagonisme ha estat per l’organista japonesa Izumi Kando que va interpretar un repertori molt eclèctic i que va brillar encara més amb la interpretació de la soprano argentina Soledad Cardoso.

“Sons del temps i la distància” ha significat un viatge musical per moltes èpoques començant pel classicisme i acabant als nostres dies. Hi hagué l’oportunitat d’escoltar tangos, àries, oratoris, cançó tradicional japonesa i una versió de la peça “Alfonsina i el mar”, d’Ariel Ramírez, que va emocionar els assistents.

Amb aquest concert s’ha arribat a l’equador del Festival d’Orgue de Capellades. En el proper concert, 2 de juny, s’obrirà una nova col·laboració que continuarà a les noves edicions del Festival. Es presentarà els treballs de final de curs de Pedro Aguiló, Víctor Hernández i Berenguer Montserrat, 3 dels millors alumnes de l’Òscar Candendo, professor titular d’orgue de l’ESMUC i organista de la catedral de Sant Sebastià.

La darrera cita serà el 9 de juny, amb l’organista Jonatan Carbó i el cor de noies Exaudio plantejant un paral·lelisme entre els compositors francesos i belgues de principis del segle XX amb les compositors catalans de la mateixa època.