VALORACIÓ POSITIVA DE LA 27A EDICIÓ DE L'AEROSPORT

El certamen aeronàutic aconsegueix atraure més visitants gràcies als dos festivals aeris i a l’exhibició de les aeronaus que salven vides
 

 

 

La 27ena edició d’Aerosport que ha tingut lloc aquest cap de setmana 4 i 5 de maig a l’Aeròdrom Igualada-Òdena ha incrementat l’afluència de públic gràcies, principalment, als dos atractius de l’edició d’enguany: la celebració de dos festivals aeris en lloc d’un (dissabte a al tarda i diumenge al matí) amb les espectaculars acrobàcies dels pilots especialistes Àlex Balcells i Carlos Fantoba, i també gràcies a la possibilitat de veure de prop helicòpters i avions que es dediquen a salvar vides en condicions de extremes.

Els assistents –principalment públic familar- van poder veure de prop i fins i tot pujar als helicòpters de Mossos d’Esquadra, del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), de Salvament Marítim i veure una exhibició de dos AirTractors del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya que habitualment tiren aigua en incendis forestals i que diumenge van tirar l’aigua damunt la pista de l’aeròdrom, ben a prop del públic assistent.

També va tenir molt èxit de participació la zona d’iniciació de drons, on els infants van poder pilotar diferents tipus de drons, i que a causa del vent es va celebrar en una pista tancada. Les conferències tècniques van tenir ple absolut, i la més esperada, la del pilot navarrès Castor Fantoba, va deixar gent fora de la sala.

Malgrat el fort vent que va bufar diumenge i que va impedir que alguna aviació lleugera que havia de participar al festival no pogués arribar fins a l’aeròdrom, l’organització fa un balanç molt positiu d’aquesta edició, i xifra en més de 200 els moviments aeris que han tingut lloc aquests dos dies en el marc d’Aerosport. Els 185 pilots que van participar de l’Aeropaella de dissabte també es mostraven molt satisfets de l’acollida que els va oferir el certamen. A causa de l’increment d’afluència de públic es van haver d’habilitar noves zones d’aparcament que no estaven previstes.

Inauguració institucional · El certamen Aerosport es va inaugurar dissabte amb la presència del president de Fira d’Igualada, Joan Domènech, que va agrair la tasca de tots els participants i voluntaris, així com les institucions que any rere any donen suport a la Fira. La tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Carme Riera, va agrair la sensibilitat de la Fira per “donar protagonisme als professionals que salven vides arriscant les seves pròpies” i va posar en valor la feina que fan diàriament els equips d’emergències en condicions extremes.

L’alcalde d’Òdena Francisco Guisado va remarcar que l’aerostació és “una singularitat del municipi que ens ajuda a posar Òdena al mapa” i va explicitar el compromís de l’Ajuntament d’Òdena per no perdre aquesta singularitat, així com el compromís de treballar colze a colze amb la Generalitat perquè l’aeròdrom sigui una instal·lació de tot el país.

Va tancar l’acte institucional Isidre Gavín, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya i president d’Aeroports de Catalunya, felicitant l’organització d’Aerosport per acostar les diferents modalitats de l’aeronàutica a la societat i també va remarcar la feina dels equips aeris d’emergències: “avui en dia no ens podríem imaginar un rescat o l’extinció d’un incendi sense aquests equips”.

Aerosport · Aerosport és el certamen d’aeronàutica general i esportiva més important de l’Estat, i l’organitza Fira d’Igualada. Amb 27 edicions ja s’ha convertit en un veritable punt de trobada del món aeronàutic d’arreu de l’Estat, amb la participació de més de 200 aparells de vol i trenta empreses del sector.

(*informació via Aerosport)