Un gran nombre de gent participen a les activitats del tradicional Aplec del Castell de Claramunt

Un gran nombre de gent es van aplegar, el dimecres 1 de maig, al Castell de Claramunt per participar en les diferents activitats programades amb motiu del tradicional aplec de la Santa Creu. Una  de les propostes que va ser tot un èxit, i que era una novetat, va ser l'arrossada popular, amb més de 180 persones, organitzada per l'entitat local Barrufet Roig.


Les propostes, lúdiques i religioses, es van impulsar des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament. Abans de les 9 del matí, els més matiners ja van enfilar el camí cap a la fortalesa. Allà, membres del Barrufet Roig ja tenien preparat l'esmorzar, consistent en entrepans, begudes i cafès amb llet. En total, van vendre uns 200 entrepans.


A continuació, mossèn Miquel Guillén va fer la tradicional benedicció del terme i va oficiar una missa a la capella de Santa Margarida. Quan passaven uns minuts de 2/4 de 12 del matí, sota l'Himne de l'Alegria, es van enlairar 300 globus blancs a favor de la Pau, que eren biodegradables i lligats amb fils de paper. Aquesta activitat era el dissetè any que s'organitzava.


Cap a les 12 del migdia, es van poder escoltar els primers compassos de les sardanes, que va oferir la cobla Ciutat de Manresa, a la plaça de la fortalesa. I cap a les 2 del migdia, 186 persones van poder gaudir de la paella d'arròs. Des de l'entitat

organitzadora han valorat molt positivament la bona resposta que va tenir aquesta proposta, que era el primer any que es portava a terme.


A més de totes aquestes activitats, durant el matí, es va comptar amb l'animació del grup La Cremallera i es van poder fer pràctiques de tir amb arc al pati exterior del monument, que van anar a càrrec del grup Vall Llobera Terra de Castells.


A les parets de la Sala Gran també es va poder veure una exposició de Pinpinela, que es podrà visitar fins el diumenge 2 de juny. La mostra recull obres de gran format, trencadores, creades amb diferents materials, com teixits, cordills, cartrons, entre d'altres, i plenes de color. És una col·lecció que es defineix per la seva originalitat. L'horari de visites és de dimecres a diumenge, de 2/4 de 10 del matí fins a les 2 del migdia, i de les 3 a les 5 de la tarda.


Des de l'Agrupació Fotogràfica Castell la Pobla de Claramunt es va organitzar, per tercer any, un concurs a Instagram sobre l'aplec. Els guanyadors van ser: Dominik, Clemente Parejo i Jep Rabell.