L'Ecofira de Calaf arriba aquest diumenge amb una edició dedicada al Residu Zero

La fira tindrà lloc el diumenge 14 d'abril de 10 a 15h. Comptarà amb una quarantena d'expositors, activitats gratuïtes per a tots els públics i un espai gastronòmic ecològic

Fotografia guanyadora del concurs d'Instagram Eco Fira 2018
Fotografia guanyadora del concurs d'Instagram Eco Fira 2018
L'Ecofira de Calaf, dedicada al producte ecològic, les energies renovables i el consum responsable de la comarca de l'Anoia i de l'Alta Segarra, arriba a la seva quarta edició aquest cap de setmana. Els visitants podran trobar estands de diferents sectors com les energies renovables, la bioconstrucció, el reciclatge, la salut ambiental, l'artesania i un llarg etcètera de propostes vinculades a l'ecologisme, el medi ambient i la sostenibilitat. Enguany, destaca el concessionari Servisimó que presentarà l'Audi E-Tron, un vehicle 100% elèctric.

 

D'entre els més de quaranta projectes d'arreu de Catalunya que participaran com a expositors, també es realitzaran diferents activitats paral•leles com demostracions, tallers, ponències, degustacions, etc.

L'eix temàtic de la fira és el Residu Zero i per això, aquest any inclourà propostes que fomenten el repte de disminuir progressivament la generació de residus fins a reincorporar totes les matèries al cicle productiu o als sistemes naturals, com una xerrada sobre “L'estil de vida Residu Zero” o un taller per crear una esponja vegetal a càrrec d'Ester Peñarubia.

En aquest sentit, també hi haurà expositors com les Bitsy bags, unes bosses reutilitzables i sostenibles com a alternativa al plàstic, Biopompas, una empresa de venta de productes de neteja i cosmètica a granel, entre altres.

2n concurs d'Instagram de l'Ecofira

 

foto finalisa 1r concurs Instagram Ecofira 2018
foto finalisa 1r concurs Instagram Ecofira 2018
Després de l'interès de l'any passat, on hi van participar gairebé un centenar de persones, aquest any es tornarà a realitzarà un concurs de fotografies de l'Ecofira a través de la plataforma Instagram. S'hi podrà concursar amb les etiquetes #concursecofira19 #ecofiracalaf i #calaf_vilaverda. Les imatges s'hauran de fer durant el diumenge 14 d'abril i aquestes es projectaran en directe a l'EcoFira amb l'objectiu que així es pugui seguir la fira a temps real mitjançant aquesta plataforma. És una forma participativa de difusió de la vila on la població de totes les edats pot participar. Els concursants podran guanyar un lot ecològic i dues entrades per a les botigues antigues de Calaf.

 

Es pot consultar tota la programació, la llista d'expositors i les bases del concurs a la web www.firescalaf.cat.