PRESENTACIÓ DEL CATÀLEG 'ŚIGAŔA SEGARRA. CRUÏLLA ENTRE IBÈRIA I HISPÀNIA'

Recull els continguts i els objectes que es van poder veure a l’exposició homònima que es va oferir ara fa dos anys i mig

 
Presentació del catàleg 'Śigaŕa Segarra. Cruïlla entre Ibèria i Hispània'

Dijous vinent, 11 d’abril, l’Ajuntament dels Prats de Rei, el Museu Municipal Josep Castellà i Real i el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia presentaran la publicació Śigaŕa Segarra. Cruïlla entre Ibèria i Hispània, que recull els continguts i els objectes que es van poder veure a l’exposició homònima que es va oferir ara fa dos anys i mig.

Aquella mostra va ser produïda pel Museu sota l’assessorament científic de la Universitat de Lleida (UdL) i va donar a conèixer el passat més antic dels Prats de Rei (del segle VI aC al segle VI dC) a través de la nombrosa i rica cultura material que han donat els treballs arqueològics realitzats. Ara, amb la publicació d’aquest catàleg, finançat per l’Ajuntament dels Prats de Rei i la Diputació de Barcelona, es materialitza en paper aquella exposició per tal de fer arribar al públic la singular història d’aquest municipi de l’Alta Anoia, enclavament iberoromà que va acabar donant el nom a la comarca de la Segarra.

L’acte de presentació, que tindrà lloc a l’Adoberia Bella d’Igualada a les 19h, comptarà amb les intervencions de la integrant de l’equip científic de la UdL que lidera des de 2013 les investigacions entorn del jaciment arqueològic, Natàlia Salazar, la cocomissària de l’exposició, Muntsa Guasch, i el representants del Museu Municipal Josep Castellà i Real dels Prats de Rei, Jordi Segura.