IV Tast d'Olis Joves del Bruc

Aquest passat diumenge 3 de Març es va celebrar el IV Tast d'Olis Joves del Bruc on tots els pagesos del poble que van voler hi van tenir representació amb una mostra de l'oli recollit durant l'última collita.

Durant la jornada es va presentar l'Estudi de Caracterització Agromorfològica, sensorial i aerotècnica de les varietats "Vera del montserratí" i "Palomar" dut a terme pel col·lectiu Eixarcolant juntament amb l'institut d'investigació IRTA. Una eina que ha de permetre promocionar i divulgar el nostre patrimoni agrícola.

Els participants de la mostra varen ser Can Vallès, Pou dels Frares, Can Pascual, Can Pujolet, la Vinya Nova, l'Avi Quimet, Can Salses, Montbruc, El Castellet, Cal Mestre Xic i Can Farrès.

La degustació es va dur a terme a l'antic molí de Can Domènec, lloc que va permetre endinsar-nos en el passat veient com funcionava una premsa de pedra, i quines feines s'hi duien a terme fa poc més de 30 anys, abans de la substitució per les modernes.

Durant el tast tots els participants van tenir l'oportunitat de valorar els diferents olis de la mostra i finalment es van exposar els trets més distintius de les valoracions.

L'activitat gastronòmica va servir per posar en contacte els pagesos i consumidors potencials donant importància en els circuits curts de comercialització.

El tast es va tancar amb una mostra de productes elaborats fets amb olis de la mostra, humus i olivada.

IV Tast Olis foto 02
IV Tast Olis foto 04
IV Tast Olis foto 01
IV Tast Olis foto 03
IV Tast Olis foto 05