Queda molt poc per al Mercat Figueter

Tot és a punt a Capellades per celebrar el diumenge 17 de març el Mercat Figueter. Aquesta és una de les dates més tradicionals de la comarca. Des de fa dècades, el segon diumenge de Quaresma els carrers de la vila s’omplen de propostes.

D’una banda, cal destacar la part comercial, amb parades i botigues al carrer oferint tot tipus de productes. La plaça Catalunya acollirà els estands dels comerços locals i la plaça Verdaguer la mostra “L’Anoia. Del camp a la taula”, amb productes de proximitat.

Però el Mercat Figueter –la Fira!- també és el moment on les moltes entitats de Capellades surten per oferir un tastet de la seva activitat: Gegants, Coral Xeremell, Grup Teatral, Coros Romero i Morenita de la Sierra... tothom farà una demostració de les seves arts variades.

I a tot això, cal afegir els extres, l’animació al carrer, l’espectacle infantil de la tarda, l’espai de jocs a la plaça Sant Miquel, l’espectacle de cloenda...

El Mercat Figueter, 17 de març, és un dia per reservar-se a l’agenda i conèixer Capellades d’una sola glopada.

I a més a més aquest any, l’animació començarà la nit abans amb un concert espectacular. L’Anna Roig i l’Àlex Cassanyes Big Band Project oferiran a les 9 al Teatre LA Lliga el seu darrer espectacle “La Tendresse”, amb cançons adaptades per l’Àlex. Les entrades es poden comprar a 9 i 12 euros a www.ticketea.com o bé dues hores abans a la taquilla.

Segons Àngel Soteras, regidor de Promoció Econòmica, “el Mercat Figueter és un model de fira que funciona –i que ens funciona molt bé- i, per tant, més que introduir canvis el que fem és reforçar tots aquests elements que la fan exitosa: la barreja d’activitat comercial i associativa, la programació d’espectacles de carrer per afavorir la itinerància de la gent, la reserva d’espais pensats per a la canalla... Ara bé, sense canviar el model sí que hi encaixem novetats cada any per augmentar el nombre d’al·licients i que ningú marxi amb la sensació que han vist només el de sempre. Enguany estem convençuts que l’ambientació dels carrers amb motius florals que farem amb Jardiflor Torres serà una molt agradable sorpresa.

L’altra idea que portem uns anys treballant és la d’”estirar” la Fira i no limitar-la al matí de diumenge com era habitual. En aquest sentit, tornem a potenciar els espectacles de tarda i programem un concert dissabte nit, el de l’Anna Roig i l’Àlex Cassanyes Big Band Project, que per si sol ja val una visita a Capellades”.