Arriba el Mercat figueter de Capellades

Aquest diumenge 17 de març, el segon de Quaresma, Capellades acull la fira més tradicional de la comarca, amb dècades de tradició.

Com és habitual, s’ha preparat un programa amplíssim, repartit per diferents espais de la vila i que s’avança, en part, el dia abans.

Al matí es farà el Concurs de Pintura Joan Campoy – Premi Capellades, que arriba ja a la seva 32a edició. Tot un matí on els artistes omplen els carrers de la vila per immortalitzar-ne el paisatges.

L’altre gran plat fort serà el concert “La Tendresse”, que presentaran l’Anna Roig i el capelladí Àlex Cassanyes. És un homenatge a la cançó francesa, amb una tria de cançons adaptades per ser interpretades amb l’acompanyament de l’Àlex Cassanyes Big Band Project. Les entrades anticipades a ticketea o bé dues hores abans del concert a taquilla.

El regidor de Cultura i Promoció Econòmica, Àngel Soteras, en aquest sentit destaca com ““el Mercat Figueter és un model de fira que funciona –i que ens funciona molt bé- i, per tant, més que introduir canvis el que fem és reforçar tots aquests elements que la fan exitosa: la barreja d’activitat comercial i associativa, la programació d’espectacles de carrer per afavorir la itinerància de la gent, la reserva d’espais pensats per a la canalla... Ara bé, sense canviar el model sí que hi encaixem novetats cada any per augmentar el nombre d’al·licients i que ningú marxi amb la sensació que han vist només el de sempre. Enguany estem convençuts que l’ambientació dels carrers amb motius florals que farem amb Jardiflor Torres serà una molt agradable sorpresa.

L’altra idea que portem uns anys treballant és la d’”estirar” la Fira i no limitar-la al matí de diumenge com era habitual. En aquest sentit, tornem a potenciar els espectacles de tarda i programem un concert dissabte nit, el de l’Anna Roig i l’Àlex Cassanyes Big Band Project, que per si sol ja val una visita a Capellades”.

El diumenge 17 es combinaran les propostes comercials amb les culturals i d’animació tant per a grans com per a petits.

Així, a la plaça Verdaguer durant tot el dia hi haurà la mostra “L’Anoia, del camp a la taula”, amb productes de proximitat. A la plaça Verdaguer hi haurà els estands del comerços i serveis de la vila. També s’hi trobarà les diferents entitats i partits polítics, que presentaran els projectes previstos.

El Mercat Figueter es reparteix entre la plaça Verdaguer, el carrer del Pilar, el carrer Major, les places de Sant Miquel, Àngel Guimerà i la Bassa i el passeig Concepció tancant el circuït fins el carrer del Pilar.

Aquest any hi haurà dues novetats. D’una banda el primer Ral·li Fotogràfic, organitzat conjuntament entre l’Ajuntament i l’Agrupació Fotogràfica Capellades. Les bases per participar-hi es poden descarregar al web capellades.cat.

La segona novetat és l’ambientació floral de carrers i espais, sobretot al carrer Major, al Racó de Sant Jordi i al Safareig, de la mà de Jardiflor Torres.

Els actes començaran a les 11 del matí amb la inauguració a l’estand de l’Ajuntament a la Plaça Catalunya, amb les autoritats. Seguidament ballaran els Gegants de Capellades i començaran els espectacles itinerants de la Catalan Bagpipe Band i de la Cia. La Tal, que portaran “Les Fotografiers”. Aquestes dues formacions aniran tombant pel circuït firal al llarg del matí.

Seguint el programa cal destacar que a les 12 els combos de l’Escola de Música actuaran al carrer Garbí; a dos quarts d’una a l’espai The Lemon Day – davant les escales de la Piscina- actuaran “Pasto i Rebotín” i “Pinpilinpussies”. La Coral Xeremell actuarà a la 1 a la plaça de Catalunya on també cantarà el Coro Morenita de la Sierra, sobre les 2 de la tarda.

La tarda començarà amb l’espectacle infantil, amb la companyia de Parranda presentant “Batibull de Mercat Figueter”, a la Bassa. A les 6, al Teatre La Lliga, el Grup Teatral de Capellades estrenarà les píndoles teatrals “Figues d’un altre paner”, durant 30 minuts. I per acabar els espectacles, a les 7, a la plaça de Catalunya, hi haurà l’espectacle de percussió “Tärab” de la Cia. Fun Dan Mondays.

El Mercat Figueter també ofereix propostes gastronòmiques al llarg del dia. Així al mati, fins les 2, a la plaça de Catalunya es podrà fer tastet de ‘migas andaluses’ de la Casa d’Andalusia. A la mateixa plaça de 12 a 14, la Bodega Torres proposa Vermut de Mercat Figueter i de 17 a 20, Tastet de gintònics.

Els més petits tenen moltes opcions per al dia de Mercat Figueter. A la plaça de Sant Miquel hi haurà l’espai infantil “Salta i juga”, obert d’11 a 14 i de 17 a 20. A la Bassa, es podrà fer d’11 a 14 “Passejades amb ponis” amb l’Hípica Serra Burgès. Tot, sense oblidar les habituals atraccions que s’instal·len dissabte i diumenge a l’esplanada del Capelló.

D’exposicions, n’hi haurà 3: Al Mirador del Museu, s’acabarà la Biennal d’Art Riudebitlles; a Casa Bas la mostra amb els participants del Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy i al carrer – al passeig Concepció- les motos clàssiques de l’Associació Amics de les Motos i Vehicles Clàssics del Penedès

Finalment, cal recordar que el Museu Molí Paperer al matí ofereix entrada reduïda i l’Abric Romaní, entrades a 2x1.