DEL 3 AL 31 DE MARÇ, 26À FESTIVAL INTERNACIONAL D'ORGUE D'IGUALADA

En aquesta ocasió hi participaran músics arribats de Catalunya, València, Alemanya, Rússia, Armènia, Lituània i Itàlia
 
 

El diumenge, 3 de març, arrencarà la 26a edició del Festival Internacional d’Orgue d’Igualada, dirigit novament per l’igualadí Joan Paradell i Solé, organista titular de la Capella Musical Pontifícia del Vaticà i organitzat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada. Les presentacions dels concerts les farà Jaume Planas i Miquel.

El primer concert, el dia 3, el protagonitzarà Pablo Márquez, organista titular de la catedral de València, i la Coral Mixta d’Igualada dirigida per Alfred Cañamero. Junts interpretaran composicions de Buxtehude, Telemann, Bach i Cimarosa.

El dijous, 7 de març, se celebrarà la presentació d’El Llibre d’orgue de Prats de Rei de Domingo Montfort (1801-1870), de la Col·lecció Calaix de Solfa, a càrrec de Daniel Vilarrúbias. A continuació, hi haurà una audició de llibertats d’orgue sobre melodies populars extretes del llibre, amb l’organista Héctor París. L’acte s’organitza conjuntament amb el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El diumenge, 10 de març, tindrà lloc el concert de Tomasz Adam Nowak, organista titular de la Marktkirche St. Lamberti, de la ciutat alemanya de Münster. Oferirà composicions de Byrd, Sweelinck, Johann Christoph Friedrich Bach, Morandi, Brahms i altres improvisacions.

El dia 17 de març, l’East Trio West, amb la russa Marina Omelchenko a l’orgue i els armenis Oganes Kazarian al duduk i Tehmine Schaeffer com a soprano, interpretaran composicions de Shiratsy, Pachebel, Bach i Gounod, Ekmalyan, Händel, Böhm, Schubert, Saint-Saëns, Cherepnin, Amirkhanyan, Salieri, Prokofief, Petit, Vavilov, Mozart, amb altres cançons populars armènies i de Webber.

El 24 de març, Renata Marcinkuté Lesieur, catedràtica d’orgue i de clavicèmbal de l’Acadèmia Lituana de Música i Teatre, oferirà composicions de Ciurlionis, Bach, Fauré, Guilmant i Peeters.

I, per cloure l’edició 2019 el diumenge, 31 de març, Nicolò Antonio Sari, organista titular de les esglésies venecianes de San Trovaso i de Carmini, acompanyat pel català Héctor Penadés Estrada al trombó, interpretaran composicions de Bach, Purcell, Franck, Gunsenheimer, Gigout i Guilmant.

Tots els concerts tindrà lloc a les 18h a la Basílica de Santa Maria i l’entrada és gratuïta.