El 35È Saló de la Infància va rebre 14.781 visitants

La recentment recuperada ala Nord de l’Escorxador ha permès la celebració de més activitats i l’obertura del Saló a l’exterior

El passat divendres, 4 de gener, va tancar portes el Saló de la Infància d’Igualada en la seva 35a edició. Ho va fer havent rebut un total de 14.781 visitants i millorant lleugerament l’assistència de l’edició anterior.

Des del servei d’Infància i Joventut de l’Ajuntament d’Igualada se’n fa una valoració molt positiva, tant pel que fa a aquesta afluència de públic, com a l’espai en què es va celebrar, a l’eix temàtic triat en aquesta ocasió i a les activitats que s’hi han desenvolupat. En aquesta edició, coincidint amb la designació d’Igualada com a Ciutat Europea de l’Esport 2019, el tema al voltant del qual va girar van ser l’esport i l’activitat física, adoptant el lema “Mou-te amb el Saló!”. D’aquesta manera, es donava continuïtat a la dinàmica, iniciada ara fa uns anys, d’aplegar lleure i jocs amb continguts útils per al desenvolupament personal dels infants: el 2012 s’havia centrat en els invents, el 2013 en els animals, el 2014 i el 2015 en la música i en la cuina respectivament, el 2017 en el cinema i el 2017 en la tecnologia.

En aquesta edició, a les múltiples activitats organitzades per l’Ajuntament se n’han sumat altres organitzades per una dotzena entitats esportives de la ciutat. Així doncs, en total trenta-quatre entitats del teixit associatiu igualadí han dut a terme trenta activitats, de manera conjunta o individualment. Precisament, la tinent d’alcalde d’Acció Social, Igualtat, Infància i Joventut, Carme Riera, agraeix “la implicació de les entitats de la ciutat que, un any més, s’han involucrat de manera entusiasta per a fer del Saló un esdeveniment viu, dinàmic i amb propostes per a tothom”. Ha posat en valor, a més, feina de les 88 persones –una directora, 6 coordinadors i 81 monitors– contractades específicament per a fer possible el Saló de la Infància.

Des del govern municipal es valora també positivament el nou espai de l’Escorxador posat a disposició d’aquest esdeveniment. El fet de comptar amb la recentment recuperada ala Nord de l’edifici ha permès alliberar espai exterior i incrementar les activitats a l’aire lliure, un fet especialment positiu en una edició que girava al voltant dels esports,  l’activitat física i els hàbits de vida saludable.

El 35è Saló de la Infància va servir també per recordar l’exregidor que va contribuir a impulsar de manera decisiva el Saló a la dècada dels anys ‘80, el recentment desaparegut Josep Ramon  i Gumà.