Actes de Nadal a Capellades

Aquest mes de desembre moltes entitats de Capellades han mostrat la seva vessant més solidària organitzant festivals benèfics o bé col·laborant amb La Marató de TV3.

Aquestes festes es podrà gaudir d’activitats tradicionals per a totes les edats, junt amb altres propostes.

Per exemple aquest dissabte hi haurà l’audició d’orgue de Josep Mata i Grífol a l’església de Santa Maria, a partir de les sis de la tarda.

Per al diumenge hi ha previstes dues activitats diferents. D’una banda la Big Band de l’Escola de Música farà el seu concert de Nadal al Teatre La Lliga amb música de Nadal i de pel·lícules. Serà al teatre La Lliga al matí, a les 12:30. Per la tarda, nova edició del Pessebre Vivent, aquest any organitzat des del Grup Teatral de Capellades. Els diferents quadres es poden veure en dos passis, el primer a les 6 i el segon a les 8 del vespre. El preu de l’entrada és de 3 euros els adults i 2 els infants.

El dilluns 24 també té dues propostes. Al matí a partir de les 12 es podrà fer el Caga Tió de Capellades Comerç amb un dels tions decoratius que s’ha repartit per diferents espais de la vila, en aquest cas a l’escenari de la plaça Verdaguer.

A mitjanit, després de la Missa del Gall, s’inaugurarà la Mostra de Pessebres a l’església de Santa Maria, organitzada des de la Parròquia i els Amics dels Pessebres. Aquests diorames es podran visitar a l'església dins l'horari de les misses.

El dia 25 també dues propostes, en aquest cas esportives. A les 10:15 hi haurà la primera sortida de la Cursa del Gall Dindi, enguany 39 edició – 29 Memorial Jaume Solé Quintana. Aquest recorregut urbà de 1.000 metres és per als infants de 6 a 12 anys. A les 10:30 hi ha la sortida dels més grans, amb un recorregut urbà de 4.600 metres. Les inscripcions es poden fer al Pavelló Poliesportiu abans de començar.

Després de l’entrega de premis, a les 12, es previst que a la Bassa es faci la 31 edició de la Travessa a la Bassa.

El dia 26 hi ha el tradicional Concert de Sant Esteve, a les 7, al Teatre La Lliga de Capellades. Aquest any amb sardanes, cant coral i nadales de la Coral Noves Veus i de la Cobla Almogavarenca de Capellades.

El dia 28 comença al Pavelló Poliesportiu de Capellades una nova edició del Saló de la Infància, dedicada enguany a l’espai. S’hi podrà anar totes les tardes de 4 a 8, fins el dia 4 de gener, excepte el dia 31 que s’obrirà al matí de 10 a 13:30 i el dia 1 que estarà tancat. Comprant a Capellades Comerç, a partir del dia 21 de desembre, es podrà bescanviar tiquets de compra –que sumin 20 euros- per una entrada al Saló de la Infància.

El dia 1 de gener a Capellades arribarà el Patge Kamalú amb tot el seu seguici reial per recollir les cartes que els nens i nenes volen fer arribar a Ses Majestats els Reis de l’Orient. Com és habitual, serà a les 7 de la tarda a l’església de Santa Maria.

El dia 4 de gener la Coral Xeremell farà el seu Concert de Reis, a partir de les 7 de la tarda, al Teatre La Lliga.

El dia 5 arribarà tota la Comitiva Reial amb els 3 Reis de l’Orient i el Patge Kamalú amb tot el seu seguici per repartir regals i il·lusió per a tothom. La Cavalcada començarà a les 7 de la tarda, sortint de la plaça Àngel Guimerà, carrer Major, Plaça Verdaguer, carrers del Fossar, Call Dr. Flèming, Plaça Espanya i Passeig.

Finalment, el sorteig dels vals de regal de Capellades Comerç es farà el dissabte 12 de gener, a les 12:30, al Racó de Sant Jordi. Comprant a Capellades Comerç es regala unes butlletes amb les quals es farà un sorteig de 3 vals de regal per a compres, de 500, 250 i 250 euros.

Segons Àngel Soteras, regidor de Cultura i promoció local, “un any més es preveuen unes festes de Nadal amb activitats per a tothom, des de les més evidentment nadalenques (pessebre vivent, concerts, exposició de pessebres, caga tió, arribades de patges i reis, etc.) fins a aquelles que ja formen part de la tradició estrictament capelladina, com la Cursa del Gall Dindi. A més, aquest any, hem ampliat i renovat la decoració i enllumenat de carrers no només amb la voluntat de dinamitzar l’activitat comercial sinó, sobretot, buscant que la festa sigui viscuda amb més intensitat que mai”.