LA 8A ETAPA DE LA VUELTA 19 S'ACABARÀ A IGUALADA

La jornada arrencarà a Valls i finalitzarà a la capital de l’Anoia, amb un recorregut de 168 quilòmetres que passarà per Manresa i Montserrat
 
 

La 8a etapa de La Vuelta 19, una de les tres proves ciclistes amb més rellevància internacional juntament amb el Tour i el Giro, finalitzarà a Igualada el dissabte, 31 d’agost. La jornada començarà a Valls i tindrà la línia de meta a la capital de l’Anoia, amb un recorregut de 168 quilòmetres de mitja muntanya que passarà també per El Pla de Santa Maria, Santa Coloma de Queralt, Bellmunt, Sant Pere Sallavinera, Manresa, Montserrat i Castellolí. L’endemà, la 9a etapa oferirà un perfil ja cent per cent de muntanya al Principat d’Andorra, amb sortida a Andorra la Vella i arribada als Cortals d’Encamp.

La 74a edició de la prova arrencarà el 24 d’agost a Les Salines de Torrevella, a Alacant, i finalitzarà, com és habitual, a Madrid el 15 de setembre, després de 3.272 quilòmetres. Tindrà 6 etapes planes, 4 de mitja muntanya, 7 de muntanya, 1 contrarellotge individual, 1 contrarellotge per equips i 2 jornades de descans.

Aquest dimecres, 19 de desembre, l’Auditori de la Diputació d’Alacant ha acollit l’acte de presentació de la propera edició. Ha estat encapçalat pel director general de la prova, Javier Guillén, i ha comptat amb una nodrida representació del panorama ciclista actual i de representants dels diferents municipis que acolliran les sortides i arribades, amb l’assistència també de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells. L’Ajuntament emmarca aquesta cita en la designació de Ciutat Europea de l’Esport 2019 i, en aquest sentit, l’alcalde afirma que “per la nostra ciutat, la comarca de l’Anoia i també les comarques veïnes, el fet de rebre un esdeveniment que s’emet en directe per tot el món suposa una oportunitat única i, per als aficionats al ciclisme i a l’esport en general, és una ocasió privilegiada de viure un gran esdeveniment d’abast mundial i de veure competir els millors equips i els millors ciclistes del panorama actual”.

L’any passat i segons dades de l’organització, l’esdeveniment va tenir cobertura informativa en 189 països, amb 17 cadenes televisives emetent tota la prova en directe. La cursa mobilitza un dispositiu humà d’unes tres mil persones, un miler de les quals són periodistes procedents d’una trentena de països i pertanyents a més de tres-cents mitjans de comunicació diferents.

Dispositiu organitzatiu · L’Ajuntament d’Igualada treballa des de la passada tardor amb els responsables de la competició per definir l’espai més adequat per instal·lar-hi l’ampli dispositiu logístic, organitzatiu, de seguretat i de públic que requerirà aquest esdeveniment.

A banda de la zona d’arribada i dels espais per premsa i serveis de l’organització, s’instal·larà el Parque Vuelta, una fun zone gratuïta, que obrirà al públic aquell mateix dia amb atraccions, activitats, mostres de productes i nombrosos estands i carpes dels patrocinadors.

A més, en les properes setmanes es començarà a treballar amb els centres escolars de la ciutat per tal d’escollir el centenar d’infants que competiran a La Vuelta Junior: disputaran l’últim quilòmetre de l’etapa i els millors de les diferents mànegues pujaran al mateix podi que, poca estona més tard, rebrà el vencedor de l’etapa i els líders de les diferents classificacions.

La Vuelta a Igualada · Fins avui, l’última ocasió en que hi ha hagut un final d’etapa a la capital de l’Anoia, va ser l’any 1970, en la 9a etapa, de 191 quilòmetres, que va veure guanyar a Igualada Agustín Tamames. També molt aprop d’Igualada, el 1977 i el 1978, en tots dos casos en la 12a etapa i pujant fins La Tossa de Montbui, les victòries van ser per Giuseppe Perletto i Bernard Hinault.

Els darrers anys, l’Ajuntament ja ha apostat per portar a la ciutat proves ciclistes de primer nivell, concretament La Volta a Catalunya. L’any 2017, Igualada va rebre el final de la 4a etapa, procedent de Llívia i aquest any, en la 98a edició d’aquesta mateixa prova, la ciutat va veure passar el gran grup en la seva 2a etapa, entre Mataró i Valls, amb la disputa d’un esprint intermedi a la Rambla Sant Isidre.

Més informació AQUÍ.