El món casteller reconeix els Moixiganguers d'Igualada com "la colla de la temporada"

Els morats, protagonistes de la Nit de Castells, celebrada aquest dissabte a Valls

La tretzena edició de la Nit de Castells, celebrada aquest dissabte al vespre a la capital de l'Alt Camp, ha tingut un marcat accent igualadí. Els Moixiganguers d'Igualada s'han endut 2 dels 10 premis de la nit, decidits per vuit jurats diferents, i amb els quals el món casteller ha fet un reconeixement als principals protagonistes de la temporada recentment acabada. 

Els igualadins han estat guardonats, per una banda, amb un dels tres trofeus Baròmetre que s'han concedit a les colles que han estrenat pis descarregat aquesta temporada. Els Moixiganguers d'Igualada han descarregat enguany, per primera vegada, una construcció de 9 pisos, concretament el 3 de 9 amb folre. El van descarregar per primera vegada el 6 d'octubre en el marc del Concurs de Tarragona, i el van tornar a descarregar pocs dies després, el 28 d'octubre, a Igualada, a la Diada de la Colla. Els altres dos trofeus Baròmetre han estat per a les noves colles de 7, del Prat i de Castellar del Vallès.

 

 

Els Moixiganguers d'Igualada també s'han endut un dels grans premis de la nit. Concretament, el que l'acredita com a "la millor colla de la temporada".  Aquest guardó distingeix una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada. És atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada i han escollit la colla morada "per la seva trajectòria recent i els castells que hi ha assolit, especialment, el 3de9 amb folre descarregat a la primera aquesta temporada passada i el manteniment del 5de8".

 

 

 

 

Premis de la XIII Nit de Castells

1.Premi a latrajectòria. Reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa trajectòriafent castells. Atorgat per la Revista Castells. Lluís Lirón, casteller de la Colla Joves Xiquets de Valls, per una llarga i sòlida trajectòria iniciada fa 75 anys la colla unificada dels Xiquets de Valls i continuada amb la Muixerra i la Colla Joves.

2. Premi Ambaixador de Castells. Reconeix una persona o institució que sense formar part del món casteller s’ha distingit per difondre els castells més enllà del seu àmbit natural. Atorgat per la Revista Castells. A la ciutat de Barcelona com a plataforma de presentació dels castells entre els visitants que hi arriben cada any.

3. La Plaça de latemporada. Reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d’una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria. Atorgat per la Revista Castells. A la plaça Vella del Vendrell, escenari de gestes històriques i testimoni recent de grans fites com el 2de8 sense folre, el 4de9 sense folre o el 3de10 amb folre i manilles.

4. Colla de la temporada. Distingeix una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en ladarrera temporada. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.Als Moixiganguers d’Igualada, per la seva trajectòria recent i els castells que hi ha assolit, especialment, el 3de9 amb folre descarregat a la primera aquesta temporada passada i el manteniment del 5de8.

5. Moment casteller dela temporada. Premia un castell realitzat la temporada anterior,que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial.Atorgat pels cronistes castellers. Al 2de8 sense folre descarregat per la Colla Vella al Concurs de Castells, que va decidir el triomf i que es va descarregar en unes circumstàncies de màxima pressió pels canvis que havia hagut d’afrontar la seva estructura.

6. Premi a una Campanya de comunicació. Premia una campanya de comunicació de la temporadapassada realitzada per una colla, o una empresa que tracti sobre castells, ique hagi destacat per la seva originalitat, creativitat i notorietat. Atorgatpels cronistes castellers. A la campanya El Concurs de les nostres vides, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, per la l’emotivitat que transmet i seva realització impecable.

7. Premi Descarregat. Distingeixla/es colla/es que s’hagin destacat per la seva seguretat, alhora que pels seusregistres i ambició. Atorgat per la CCCC. A la CollaCastellera de Figueres, per no haver registrat cap caiguda en l’any en quèha recuperat el seu millor castell.

8. Premi Imatge de latemporada TAC12. Atorgat per TAC 12 per votació popular. Al 4de9 sense folre descarregat per la Colla Joves Xiquets de Valls al Vendrell

9. Premi defotografia. Patrocinat per Repsol. Té dues categories:

• Professional. Atorgat per les colles que han assolitconstruccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.

1er classificat: Emilio Barruz; 2on classificat: Sergi Albertí; 3er classificat: Rodrigo Sicilia; 4rt classificat: Laia Solanillas; 5è classificat: David Oliete

  • Per votació popular. Atorgat a través dels vots emesos ala pàgina de Facebook de la Revista Castells.

1er classificat: Xavi Vicente 2on classificat: Eloisa Ruiz; 3er classificat: Desiré Cy; 4a classificat: Pili Osorio

10. Premis Baròmetre Casteller. Premia les colles que han pujat un pis el seu nivellhistòric. Patrocinat per Estrella Damm.

Colles de 6 a 7: Castellers del Prat, Castellers de Castellar

Colles de 8 a 9: Moixiganguers d’Igualada