L'Hostal Colomí i el Somiatruites repeteixen a la Guia Michelin

Dimecres al vespre es va fer la Gala de la Guia Michelin, moment en què es reparteixen les famoses estrelles als millors restaurants del món. Tot i que l’Anoia no té cap restaurant amb estrella Michelin, sí que es va reconèixer al Somiatruites d’Igualada i l’Hostal Colomí de Santa Coloma de Queralt com a restaurants Bib Gourmandal. Es tracta d’una distinció que els permet sortir a la Guia Michelin i fer-ho en la categoria de millors restaurants pel que fa a la qualitat-preu.

El Somiatruites, restaurant ubicat al Rec continua com a única representació anoienca a la publicació.

El restaurant dels germans Andrés es manté a la guia de l'empresa francesa per tercer any consecutiu. La publicació esmenta "una cuina fresca i divertida" en un espai "tradicional".

Aquest dimecres, els germans Xavier i David Andrés rebien la notícia de que el Somiatruites continuava a la 'Guia Michelin'. I és que durant tres anys consecutius el restaurant igualadí ha mantingut Igualada i la comarca de l'Anoia en aquesta prestigiosa guia dels millors restaurants. 

El distintiu que ha rebut el Somiatruites és el Bib Gourmand, un reconeixement als restaurants d'Espanya i Portugal amb una millor relació qualitat-preu, que requereix que l'establiment ofereixi un àpat d'excel·lent qualitat, format per dos plats –entrant i plat principal– i postres (a vegades amb beguda inclosa) i que ha de costar menys de 35 euros per persona a Espanya i menys de 30 euros a Portugal.

L'equip del Somiatruites al complet, amb els germans Andrés
L'equip del Somiatruites al complet, amb els germans Andrés

La publicació esmenta al Somiatruites en les vessants arquitectònica i culinària, d'una banda, explica que l'espai és "realment singular" amb una "estètica interior que combina les pells adobades i el disseny per rememorar l'extinta activitat industrial de l'edifici". D'altra banda, sobre la cuina, apunta que "ofereixen una cuina fresca i divertida, de base tradicional però posada al dia en tècniques i presentacions".

Així, es reafirma el distintiu Bib Gourmand, que el Somiatruites manté des del 2017, i arriba en un moment d'expansió del projecte, amb l'hotel, projectat per l'arquitecte Xavier Andrés, ja en la seva fase final de construcció i després d'un any d'èxits del xef David Andrés.

L'Hostal Colomí

L’Hostal Colomí, amb una llarga trajectòria amb les germanes Camps al capdavant, i el Somiatruites, obert l’any 2013, compleixen els requisits per sortir en la prestigiosa guia, en una categoria que requereix que l’establiment ofereixi un àpat d’excel·lent qualitat, format per dos plats –entrant i plat principal– i postres (a vegades amb beguda inclosa) i que ha de costar menys de 35 euros per persona.

NOIADIARI+VEU ANOIA