Una carbassa de 502 quilos guanya el Concurs de Calaf

Una carbassa de mig miler de quilos, 502 exactament, es va endur el primer premi del Concurs de Carbasses de Calaf, que se celebrava durant la fira que porta el nom d'aquesta hortalissa. Des de les 10, la plaça dels Arbres de la vila va acollir paradistes, talleristes, agricultors i comerciants que van omplir l'espai expositor amb productes relacionats amb la carbassa d'allò més diversos com: elements decoratius i artesanies, rebosteria, conserves, pa, sabons, etc. A més, com a mercat especialitzat, també s'hi van trobar tota classe de varietats de carbasses de diferents mides, sabors i colors.

També a l'espai gastronòmic els visitants podien degustar productes fets amb aquest fruit de tardor tan diversos com magdalenes, pastissos, xips, croquetes i canelons, entre d'altres. La cultura i l'art, també van tenir el seu protagonisme durant la fira. Aquesta va comptar amb una exposició de productes de tardor i elements decoratius
deshidratats i una mostra de pintura en directe realitzada per artistes locals com Núria Martí, Marisol Franco, Ramon Puigpelat i Àngel Alonso, que van il·lustrar diferents plafons de fusta amb la silueta d'una carbassa.

Per al públic més jove, la fira oferia un espai de tallers, on van poder decorar les seves pròpies carbasses, i un espai de jocs de fusta on també hi havia una tirolina gegant.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Calaf, Jordi Fitó, va destacar que part de l'èxit d'aquesta edició ha estat gràcies a potenciar les activitats familiars i els tastos gastronòmics amb la participació de restauradors locals. L'objectiu de l'any que ve és fer créixer la fira cap aquesta direcció dins de la seva temàtica.

Carbasses rècord

Pel que fa al concurs, la pesada de les carbasses va donar el primer premi a l'esmentat exemplar de 502 quilograms de Josep Maria González (Corbera d'Ebre). La segona posició va ser per a Joan Codina (Sant Feliu de Codines), amb un exemplar de 226 quilos; i la tercera per a Xavier Amades, també de Sant Feliu de Codines, que va presentar a concurs una carbassa de 219,5 quilos. En la categoria de l'Alta Segarra els premis van ser per a dos calafins: Àngel Soria i Josep Sotillos, amb unes carbasses de 186,5 quilograms i 10 cadascuna.