Marc Castells destaca la importància d'apropar l'aviació a les persones amb discapacitat

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha assistit aquest dissabte a la Jornada d’Aviació Adaptada, que té l’objectiu d’apropar el món de l’aviació a les persones amb discapacitat i que s’està celebrant aquest dissabte a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena.

Durant la inauguració de la jornada, Castells ha ressaltat que la societat necessita «fer esdeveniments com aquest», assegurant que amb aquesta jornada s’han obert les portes del cel a la societat.

 

Marc Castells també ha volgut agrair el suport d’institucions i entitats per fer possible aquesta jornada, «un somni que fa uns anys hagués estat impossible» ja que, avui, «un munt de persones, que tenen diversitats funcionals, podran gaudir d’una experiència segurament inoblidable i això ho hem de posar en valor».

Precisament el fet de permetre gaudir del plaer de volar a les persones amb discapacitat és un dels objectius de la jornada, així com provocar-los noves sensacions i empoderar-los per viure amb més plenitud, enriquint les seves vides quotidianes.

Durant la jornada està previst que prop de 100 persones amb alguna discapacitat s’enlairin a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena. Tot i que no tots els avions estaran adaptats, s’ha treballat amb voluntaris especialitzats per poder facilitar l’accés als avions.

Amb aquest projecte, l’aeròdrom d’Igualada-Òdena dibuixa un nou nínxol d’activitat: l’aviació adaptada, una oportunitat de negoci i desenvolupament econòmic per al territori a l’hora que posa en valor la sensibilització pel món de la discapacitat.