Una dotzena de propostes a l'Anoia per les Jornades Europees del Patrimoni

Durant tres dies es poden visitar castells, ermites o jaciments de manera gratuïta

La història de la comarca, i sobretot la de la seva etapa medieval, es redescobreixen aquest cap de setmana amb les Jornades Europees del Patrimoni. Diverses viles de la comarca ofereixen visites gratuïtes a alguns dels seus monuments més emblemàtics.

Del passat paleolític de Capellades a les escultures de Calaf, tot el ventall històric de l'Anoia es posa a l'abast del gran públic aquest cap de setmana, per les Jornades Europees del Patrimoni. Nou municipis de la comarca ofereixen visites guiades i gratuïtes a diferents monuments del territori. Per començar, aquest divendres 12 d'octubre, d'11 a 2 i de 4 a 6 al castell de Boixadors, a Sant Pere Sallavinera.

De cara al dissabte 13, quatre noves propostes. A Calonge de Segarra, la visita a l'espectacular castell de Mirambell, a les 5 de la tarda; les portes obertes a la fortificació de la Tossa, de 2/4 d'11 a 2/4 de 2; l'oportunitat de conèixer a les 11 i a les 4 els racons més emblemàtics de Calaf; i també tot el matí, i de 3 a 5 de la tarda, el Castell de Claramunt, que domina tota la Conca d'Òdena, fa portes obertes. 

De cara al diumenge 14, Castellfollit de Riubregós mostra a les 11 el seu castell de Sant Esteve; a 2/4 de 12, torn per conèixer la joia romànica igualadina, Sant Jaume Sesoliveres; la Tossa de Montbui ofereix una visita guiada de les 12 a 2/4 de 2; també a les 12, el Castell de Jorba ofereix aquesta possibilitat; a Capellades, a 1/4 de 12 i 3/4 d'1, es podrà conèixer de primera mà el jaciment de l'Abric Romaní; la Pobla repeteix, amb els mateixos horaris, les visites guiades al Castell; i, finalment, a Calaf, dues opcions: 10 a 2, les portes obertes a l'ermita de Sant Sebastià i, una visita guiada, de 10 a 1, a la ruta de les escultures.