Vilanova del Camí engega avui dijous la seva Festa Major

La Festa Major 2018 convida la població vilanovina a sortir al carrer i compartir un ventall d’actes de caire popular.

a Festa Major de Vilanova del Camí convidarà la ciutadania a sortir al carrer per gaudir d’un bon nombre d’activitats. La regidoria de Festes ja té a punt el programa que un any més, compta amb l’estreta col·laboració de la Comissió de Festes i força entitats vilanovines per tirar endavant la majoria d’actes, amb un caire ben popular. El jovent de La Xispa tornarà a ocupar els terrenys del costat del CAP amb l’Embarraca’t

El cinema a la fresca al passatge Maria Aurèlia Capmany torna a ser una de les primeres propostes del programa, seguida, l’endemà divendres, amb l’arrencada més clàssica de la celebració i també una de les més institucionals: la proclamació de la Pubilla, l’Hereu, la Pubilleta i l’Hereuet. I tot seguit, la lectura del pregó que aquest any anirà a càrrec de dues joves vilanovines, Gisela Alvarez i Lucía Maiorano, premiades en un concurs de relats de la Fundación Coca-Cola.

La nit del divendres serà també la primera nit de foc i percussió amb la cercavila de la colla de diables Els Cabrons de Vilanova del Camí i el Cabrotour. A més, l’Associació de Comerciants del Mercat no fallaran a la cita de la Sardinada Popular.

 
 
 

 

 

El gruix dels actes de la Festa Major arribarà el cap de setmana, amb la participació de les entitats i el concert de Merche 

Dissabte serà un dia d’intensa activitat i amb molta participació d’entitats: l’Associació de Germanor rebrà les delegacions dels pobles agermanats d’Amilly i Calcinaia; a la tarda, hi ha la tambalada conjunta de l’Associació Cultural Camp del Rei, Moltaxamba, Minixamba i l’escola Artístic que repetiran la moguda anomenada Xambartístic; es fa una ballada de sardanes amb l’Associació Sardanista; la Botifarrada popular de l’Agrupació Cultural i Recreativa; el correfoc infantil amb la colla Els Cabrons i amb els diables d’Igualada…

A més, dissabte serà també el dia del concert de Merche, l’estrella d’una vetllada que començarà, a la plaça del Mercat, amb una exhibició de balls urbans amb el grup D&S dirigit per Sara Ramos i amb coreografia de David García, seguida de l’actuació del cantautor vilanoví Carlos Gómez, a les 22 h, una hora abans que entri en escena l’artista gaditana. 

L’endemà diumenge s’encetarà amb una cita popular de Festa Major: la cercavila dels Geganters i Grallers de Vilanova del Camí i els Moixiganguers d’Igualada.

També es repetirà el concurs de proves i obstacles “The Increible’s” amb doble sessió: una per als infants, a les onze del matí, i una altra per als adults, a les cinc de la tarda.

El mateix diumenge, es podrà fer un àpat a base de cargols a la plaça del Mercat, de la mà de la Confraria de la Vinyala, a partir de les dotze del migdia. I més tard, cap a dos quarts de dues, la Comissió de festes servirà el vermut popular.

La tarda de diumenge proposa, d’una banda, un espectacle per gaudir en família: Clinc, a càrrec de la companyia Pep Bou, a Can Papasseit, a partir de dos quarts de vuit del vespre. I d’altra banda, per als qui vulguin gaudir d’una tarda de ball hi haurà l’orquestra Liberty a la plaça del Mercat.

Al vespre, els Diables prendran el protagonisme al carrer, amb la Baixada a l’infern -un  correaigua que organitzen de la mà de La Xispa- seguit d’un espectacle de foc a la plaça Major i un Correfoc de Festa Major que comptarà amb l’acompanyament de MoltaXamba i recorrerà diferents carrers vilanovins.

La festa culminarà amb un gran castell de focs, a la plaça Gertrudis Artigal.  Però encara hi ha programada una última activitat per diumenge a les onze de la nit, a la plaça Picasso, amb l’humor dels monologuistes Enric Company i Juanjo Albiñana.

 

Dilluns de Festa Major torna a ser dia d’havaneres i també hi haurà propostes per a infants i joves

El dilluns 3 de setembre, festiu a Vilanova del Camí, el programa torna a estar marcat per la tradicional tarda d’havaneres, enguany amb el grup La Guingueta, a partir de dos quarts de vuit del vespre. Un any més, Andreu Pedregosa i Joan Vicenç Bernal prepararan el clàssic rom cremat.

Durant el dia, però, també hi ha altres propostes com ara una matinal infantil i refrescant, amb jocs i tallers, l’actuació del grup Arròs amb xulla!, la festa de l’escuma i un tast de fruita amb la col·laboració de la Comissió de Festes. I a la tarda, per al jovent, també hi ha la possibilitat de moure el cos al ritme del Just Dance i de participar en tallers de manualitats. Tot plegat a la plaça Picasso, a partir de les cinc de la tarda.

 

El so del jovent tornarà a ocupar els terrenys del CAP amb l’Embarraca’t

Capítol a part mereix el programa de l’Embarraca’t que organitza el Consell Jove La Xispa. Es caracteritza un any més per la música, amb doble cartell de concerts: tant per divendres, amb Séptima Trastada, Besos de Perro i DJ Adri Machaca, com per dissabte, amb el VaParirTour’18 (a dos quarts d’una de la matinada) que serà precedit pel concert de DJ Pako. La nit la tancarà DJ Aka Muffins.

 

Les entitats esportives també han programat un ampli ventall d’activitats

El cartell d’activitats esportives per la Festa Major també torna a ser extens. La majoria d’entitats i clubs locals han preparat alguna cita el primer i segon cap de setmana de setembre. Hi haurà partits de futbol, futbol sala, handbol, bàsquet, petanca, tennis i tennis taula. També es repetirà la caminada nocturna de la Colla Excursionista, el dissabte 1 de setembre, i el Trofeu Memorial Dr. Longaron entre el CE Anoia i el CF Vilanova que serà el dimarts 11 de setembre.

Font: Anoia Diari