Els Iglús de Vent s'instal·len a Igualada com a prèvia de l'European Balloon Festival

A partir d’aquest cap de setmana, i com a prèvia a l’European Balloon Festival, es reedita el projecte experimental Iglús de Vent, que tornarà a omplir el centre d’Igualada amb activitats culturals i lúdiques d’entitats igualadines dins de teles de globus reciclades.

A partir de demà dissabte dia 7, el projecte experimental Iglús de Vent s’expandirà per la ciutat amb moltes formes i continguts diversos: des d’un Free Market amb paradetes de segona mà i música que es farà a La Cotonera fins a activitats esportives, passant per concerts de violins i de cant coral, escalada interior, animació infantil amb LadyBug i Ironman, classe de swing, tallers, monòlegs i fins i tot una acampada.

Un dels espectacles més esperats és el concert de Txell Sota i Sílvia Bel, que presentaran “Sisterhoods” el dimarts 10 de juliol a l’Iglú de vent instal·lat a l’Espai Cívic Centre. La major part de les activitats van a càrrec d’entitats culturals i esportives de la ciutat.


La novetat més destacada d’aquest any és el taller creatiu “La geometria de la construcció”, ideat i dirigit pel creador dels iglús Jordi Enrich. El taller consistirà en l’elaboració d’una cúpula geodèsica a partir de material reciclat provinent de les cistelles dels globus aerostàtics.

L’European Ballon Festival a partir del dia 12 de juliol

El festival de globus més important del sud d’Europa reunirà a Igualada globus provinents de Mèxic, de l’Índia, de Brasil, d’Israel, de països europeus com Anglaterra, França, Itàlia, Suïssa o Bèlgica i de diversos punts de Catalunya i de l’Estat espanyol. Durant quatre dies – del 12 al 15 de juliol- més de cinquanta equips competiran a la vint-i-dosena edició de l’European Balloon Festival, que enguany té com a convidats especials cinc globus de formes ben curioses: un pirata, un ase, un lleó, un gos i una bombona de gas. Tots ells donaran color al cel d’Igualada i ompliran de vida al Parc Central, estrenat l’any passat, que tornarà a ser punt de trobada d’un nombrós públic familiar gràcies a l’actuació de l’Àlex i el Pau del Club Super3 i al grup musical Macedònia.

A més dels diferents vols de competició, el Festival comptarà també amb un dels seus plats forts tradicionals: l’encesa nocturna de globus Night Glow Piromusical, que es tancarà amb un concert de SAU30 i Buhos, dins del festival Anòlia.
L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de les empreses de vol Globus Kon-Tiki i Camins de Vent i el patrocini de Vitogas.