Calaf presenta en societat el 17 de juny les seves set botigues-museu

Amb un vermut popular a l'estil dels anys 50, Calaf inaugurarà les seves botigues-museu. Ja hi va haver una inauguració parcial durant Santa Calamanda, que ara es completa amb les tres darreres.

Calaf estrena el diumenge de la setmana vinent, 17 de juny, les set botigues antigues ubicades a la plaça Gran reconvertides en petits museus. Aquest projecte cultural i turístic pretén recuperar la vitalitat de la plaça porxada, que des del 1226 havia acollit el famós mercat de Calaf, a partir de la rehabilitació de set comerços: un economat, una merceria, una escola, una pastisseria, una impremta, una drogueria i un celler.

Més info a http://turismecalaf.cat/visita-botigues

Ja per Santa Calamanda, el febrer, es feia l'obertura de les quatre primeres botigues: la impremta Juan Oller, la merceria Cal Garriga, l'aula de repàs i la bodega. Des d'aleshores, des de l'Oficina de Turisme s'han realitzat visites guiades tots els caps de setmana i a hores convingudes i és calcula que ja hi ha passat més de mig miler de persones. Al llarg d'aquests mesos, s'ha enllestit la rehabilitació i decoració de les tres botigues pendents: la pastisseria Cal Mestres, el colmado Cal Sala i l'ultramarinos Cal Feu que es podran visitar per primera vegada el dia de la inauguració.

 

La inauguració, a l'estil dels 50

Els actes de la inauguració han de començar a les 10 amb les portes obertes teatralitzades a totes les botigues.De la mà de la bodeguera, l'impressor, el pastisser, el mestre, la mestressa de la merceria, el botiguer i el pintor visitarem els racons d'aquests espais i es descobriran algun dels secrets que amaguen. A més, també s'oferirà als visitants un got de moscatell a la bodega, torrons cremats a Cal Mestre, sidral amb pegadolça a Cal Feu i Lioneses a Cal Sala, ja que van ser alguns dels ​​ productes per excel·lència d'aquests comerços històrics

Font: AnoiaDiari