La cuina japonesa serà la protagonista de la quarta edició del Vadefoodies

La cuina japonesa serà la gran protagonista de la quarta edició del Festival de Tendències Gastronòmiques Vadefoodies, que se celebrarà els dies 1 i 2 de juny a Igualada, a la renovada plaça Castells. Amb aquesta aposta per la gastronomia del Japó, Vadefoodies organitza diverses activitats per conèixer més a fons la seva proposta culinària.

Entre els ponents més destacats en cuina japonesa, el festival comptarà amb Roger Ortuño, autor de la web comerjapones.com, considerat el blog més influent d’Espanya i Amèrica Llatina sobre gastronomia japonesa. Amb ell, i juntament amb Sergio Ortiz, xef i propietari del restaurant Antic Forn de Cervera, es durà a terme un tast de sakes i cuina japonesa. La pastisseria del Japó també tindrà el seu paper al Vadefoodies, amb un showcooking de la mà de Jordi Morelló, de la pastisseria Ochiai de Barcelona, un dels xefs pastissers més ben valorats del panorama culinari actual.

A més de la cuina del Japó, hi haurà també altres tendències protagonistes. Coneixerem la cuina saludable de la mà del xef Xavier Pellicer, premi al Millor Restaurant de Verdures del Món, en el Certamen We’re Smart, Think Vegetables! Think Fruit!, que organitza la guia We’re Smart Greenpeace Guide.

D’altra banda, la cuina de les vinyales ens acostarà a aquesta espècie de cargol típic de la comarca de l’Anoia amb un tast de vinyales i un concurs de cuina. La relació entre cuina i tecnologia, s’abordarà amb l’exhibició de diferents tècniques innovadores, com la impressora 3D de Joel Castanyé de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida, o el nitrogen líquid de Jordi Solà de l’escola Joviat de Manresa. Els escumosos i la formació en gastronomia, seran altres tendències que tindran un paper destacat en aquesta edició.

En total, el programa compta amb una quinzena d’activitats, que van des de formacions, ponències, exhibicions, degustacions i concerts, fins a concursos, tallers, receptes o showcooking, amb convidats de luxe per a cada ocasió. No hi faltarà, tampoc, l’eat street, un espai per menjar i beure mentre es pot gaudir de música, teatre i activitats per a tota la família. Dos dies del festival de tendències gastronòmiques Vadefoodies que convertiran Igualada en la capital de la cuina.

 

Font: La Veu Anoia