Arriba la Mostra d'Igualada de teatre infantil i juvenil

Avui dijous, 12 d’abril, arrenca la 29a. edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil que es durà a terme fins diumenge 15, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La fira reunirà 53 companyies en un total de 105 representacions en 19 espais diferents d’actuació. L’espectacle “Diario di un brutto anatroccolo” dels italians Factory Compagnia Transadriatiaca obrirà la fira al Teatre Municipal l’Ateneu i donarà pas a tres dies de programació amb 9 estrenes absolutes i 10 estrenes a Catalunya. Enguany, el circ tindrà una representació destacada amb 11 espectacles de diversos formats.

En l’apartat professional, la Mostra PRO acollirà a La Llotja instal·lada al Museu de la Pell les activitats adreçades als prop de 700 acreditats.  La passada edició de la fira va acollir 33.000 espectadors.

La Mostra

La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles, que aplega al voltant de 36.000 espectadors i 700 professionals. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, nodreix les programacions familiars del país i proveeix les d’arreu de l’Estat espanyol i l’estranger.

D’entre les més de 600 sol·licituds de participació rebudes, la direcció artística en selecciona una cinquantena per la seva qualitat, contemporaneïtat, originalitat i capacitat d’incorporar nous llenguatges i posades en escena en espais no convencionals. Hi tenen cabuda tots els gèneres escènics (teatre, màgia, circ, clown, titelles, dansa, música, multidiscipli­nar, etc.), tant a sala com al carrer. Tot i que la majoria de les companyies són catalanes, també hi actuen formacions espanyoles i internacionals.

A més a més, La Mostra és un punt clau de trobada del sector professional, que gaudeix d’un espai de negoci i intercanvi (La Llotja) i un conjunt d’activitats paral·leles com conferències, reunions ràpides (speed meetings), un mercat de projectes i trobades pactades o informals que afavoreixen el contacte entre els diferents agents.