Capellades rebrà la visita d'un centenar d'experts d'Europa sobre els neandertals

Aquesta setmana es celebra a Tarragona el 60è. Congrés Internacional de la Fundació Hugo Obermaier. Dins les activitats previstes els participants visitaran les Coves del Toll, l’Abric Romaní, l’Abric dels Rosegadors, els Abrics de l’Ermita i el Museu de les Terres de l’Ebre.

El comportament i l’entorn ecològic que van acollir a les comunitats de neandertals a la Mediterrània serà el tema central del 60è. Congrés Internacional de la Fundació Hugo Obermaier, que se celebra a l’Aula Magna del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV). L’esdeveniment reunirà més d’un centenar d’experts de diferents institucions europees que hi presentaran les últimes dades. Al congrés s’ha inscrit personal investigador en prehistòria d’institucions europees d’Alemanya, Espanya, Itàlia, Hongria, Txèquia i Anglaterra, reunint un total de 110 especialistes que donaran a conèixer 32 ponències i 17 pòsters sobre les últimes novetats entorn els neandertals.

Tal com s’informa des de l’IPHES, en el marc d’aquest congrés els assistents visitaran els jaciments de les Coves del Toll (Moià) i l’Abric Romaní (Capellades), ​​municipis on l’IPHES -Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució social- desenvolupa els respectius projectes d’investigació que han convertit a les dues localitats en un referent mundial per a l’estudi de la vida quotidiana i de l’organització social dels neandertals.

El divendres 6 a la tarda es farà la visita al jaciment de l’Abric Romaní de Capellades, on seran rebuts per l’Alcalde de Capellades, Aleix Auber, i el regidor de Cultura, Àngel Soteras.

 

FONT: VeuAnoia.cat