Les cases rurals de l'Alta Anoia assoliran el 100% d'ocupació en els festius de Setmana Santa

Els principals clients dels establiments, de la primera i segona corona de Barcelona

Els 25 establiments de turisme rural del nord de la comarca tenen bones previsions per aquesta Setmana Santa, gràcies a un dels seus públics més fidels, el de la segona corona metropolitana. Les previsions per aquesta primavera són molt bones degut a que el calendari incorpora un nou pont (el Dia del Treball, 1 de maig, és un dimarts).

Els establiments de l'Alta Anoia tenen ja el cartell de "complet" en les jornades festives de la propera Setmana Santa. Malgrat que enguany el calendari avança aquestes festivitats -l'any passat van ser a mitjans d'abril-, des del dilluns 26 fins el dijous 29 de març, la previsió dels 25 establiments és que l'ocupació aquelles jornades estigui sobre el 85-90% dels allotjaments. Entre el Dijous Sant i el Diumenge, la totalitat de les cases estarà ocupada.

En aquestes dates, segons s'explicava el dimecres a la presentació de la prova de BTT VolCAT, a Igualada, ja no queden allotjaments disponibles a la comarca de l'Anoia, davant l'allau del miler de competidors que s'hi esperen. En el cas dels establiments de turisme rural, aquest efecte és limitat ja que "normalment, des de fa anys, per Setmana Santa les xifres d'ocupació són excel·lents".

 

El perfil dels visitants són prioritàriament famílies, provinents de la primera i segona corona metropolitana. Aquesta darrera setmana de març, però, hi haurà també presència de turistes alemanys. Els visitants de fora de l'Estat més habituals són els provinents de França, durant el febrer, un període en el que hi ha una setmana de vacances al país veí. En tot cas, els dies laborables dels mesos d'hivern continuen sent al calendari el moment de més baixa ocupació.