Igualada serà l'epicentre dels actes del Dia Mundial de l'Activitat Física a Catalunya

A la capital anoienca s’espera reunir més de 5.000 persones en els diversos actes esportius de la jornada

Aquest dimecres, al Parc Central, es presentaven els actes del Dia Mundial de l'Activitat Física. Una jornada en la que Igualada es convertirà en la capdavantera dels actes que organitza la Generalitat

Amb la capital anoienca en plena cursa per ser la Ciutat Europea de l'Esport 2019, el 6 d'abril la ciutat acollirà diversos actes del Dia Mundial de l'Activitat Física. Aquest dimecres es donava a conèixer una programació que reivindica la pràctica esportiva com a vehicle per a una vida saludable i no només com a un repte esportiu. Ho feien el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras; el secretari de Salut Pública, Joan Guix, i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells. Amb el lema '+actius cada dia', l'objectiu de la jornada és promoure l'activitat física com a element fonamental de salut i benestar, així com remarcar els efectes beneficiosos d'aquesta pràctica sobre l'esfera emocional, tot acumulant 30 minuts d'activitat física cada dia en adults i gent gran, i 60 minuts en infants i adolescents. Joan Guix ha lamentat que aproximadament un 50% de les persones d'entre 18 i 70 anys tenen excés de pes, així com un terç dels infants i adolescents, una "tendència preocupant".

El lema d'enguany, segons Figueras, va acompanyat d'una imatge que il·lustra "la distància que hi ha entre estar asseguts al sofà enganxats al mòbil i estar actius", que avançava que la Generalitat té en marxa diversos programes de foment de l'activitat física a totes les edats. Per la seva banda, Marc Castells enllaçava el suport d'Igualada a la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física en l'objectiu de "ser una de les ciutats mitjanes de Catalunya on es visqui més bé", fita que es pot aconseguir apostant per diversos àmbits com l'esport, que "hem de cuidar perquè és una eina de cohesió, de desenvolupament personal i de promoció de valors que ens ajuda a ser feliços".Campions d'ahir i d'avui

La presentació comptava amb la presència del triatleta local Albert Moreno i de Lluís Marimon, un atleta de 90 anys. Amb ells, i davant dels alumnes que cursen el Grau Superior Activitats Físiques i Esportives al Milà i Fontanals, es feia la descoberta del cartell d'aquest any del DMAF, que Catalunya celebra per novè any consecutiu. El repte és superar les xifres de participació - més de 150.000 persones, un miler d'entitats involucrades i mig miler d'esdeveniments registrats- del 2017, majoritàriament mitjançant caminades i activitats dirigides.


L'acte central a Catalunya tindrà lloc a Igualada al costat de múltiples activitats programades arreu del territori català entre l'1 i el 30 d'abril. A la capital de l'Anoia, l'Ajuntament ha programat activitats pel 6 d'abril i pel cap de setmana del 7 i 8 d'abril, que esperen reunir més de 5.000 persones. Pel dia 6, està previst realitzar durant el matí una trobada esportiva prebenjamina, una caminada oberta a tothom per l'Anella Verda (tram de Les Guixeres), sessions d'activitat física per a alumnat de primària i secundària, i una activitat final, actes que tindran lloc al Parc Central. A banda, durant tot el dia, s'oferiran diverses activitats aquàtiques i de fitness a la Piscina Municipal Les Comes i al Centre Municipal Infinit. El Centre de Dia Montserrat i la Fundació Sanitària Sant Josep, per la seva banda, organitzaran activitats de psicomotricitat i gimnàstica per als seus usuaris. Durant els dies 7 i 8 d'abril, es celebraran jornades poliesportives per als més petits, competicions dels Jocs Escolars i el Campionat de Catalunya de bàsquet-ACELL, entre altres esdeveniments.

Font: ANOIA DIARI