Territori i Sostenibilitat millora l'oferta de transport públic nocturn al Garraf, el Baix Llobregat i l'Anoia

  • A partir del diumenge 1 d’abril es millora l’oferta de les línies de bus N30, N41, N50 i N52

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona reforcen l’oferta de transport públic de diverses línies de servei de bus nocturn que uneixen Barcelona amb les comarques del Garraf, el Baix Llobregat i l’Anoia.
 
Concretament, les millores que s’efectuaran són:
 
·         N30 (Barcelona – Sitges – Vilanova):
Per tal de donar resposta a la demanda creixent, s’amplien els horaris les nits dels dies feiners de temporada d’estiu (de juny a setembre) i en les nits dels caps de setmana d’hivern (resta de mesos), mitjançant la creació de dues noves expedicions d’anada, a les 0.15 h i les 2.25 h, des de Vilanova i la Geltrú – Sitges fins a Barcelona i dues noves expedicions de tornada, a la 1.15 h i 3.45 h des de Barcelona fins a Sitges i Vilanova i la Geltrú.
 
·         N41 (Barcelona a Sant Sadurní d’Anoia):
Per tal de millorar la velocitat comercial i donar major fiabilitat al servei, se suprimeixen el recorregut i parades a Martorell de manera que el bus circumval·larà la ciutat de Martorell. La darrera expedició del servei finalitzarà a Molins de Rei per enllaçar amb la primera sortida de Rodalies a les 5.07 h, tot ajustant l’hora d’arribada a Molins de Rei per poder realitzar l’enllaç amb més marge de temps.
 
·         N50 (Barcelona a Martorell):
Per tal de donar resposta a les necessitats dels usuaris, totes les nits de l’any es perllonga una expedició de Molins de Rei a Sant Feliu de Llobregat per enllaçar amb la línia nocturna N12 (de l’AMB). Els caps de setmana es perllonga una expedició de Sant Feliu de Llobregat a Barcelona i es fa una nova sortida entre Barcelona i Martorell a les 5.25 h atès que el primer tren de rodalies de la línia R4 de Pl. Catalunya cap a Martorell no surt dins a les 6.35 h.
 
·         N52 (Vallirana-Cervelló-Molins de Rei):
Per tal d’ajustar-se a les necessitats de la demanda, es reestructura el servei eliminant el recorregut intern per dins de Molins de Rei entre les 2.00 h i les 3.00 h i se substitueix per un servei entre Molins de Rei i Vallirana. A més, es perllonga l’expedició de la darrera hora del servei fins a Sant Feliu de Llobregat per tal de poder enllaçar amb la línia nocturna N12 (AMB).
 
La gestió del servei N30 es realitza a través de les empreses Cintoi Bus i Empresa Plana i la gestió dels serveis N41, N50 i N52 es realitza a través de l’empresa Soler i Sauret.