Torna el Mercat Origen amb l'edició d'estiu, amb nous tallers, propostes gastronòmiques i música en directe

El proper diumenge 16 de juny El Bruc celebra el Mercat Origen Montserrat, a la Plaça del Pati de Can Casas, un mercat de pagès que comptarà amb diverses parades de productes de proximitat del Parc Rural del Montserrat i tot un seguit d’activitats que faran que la visita a la fira sigui una autèntica festa.

Durant tot el matí se celebraran activitats per a infants i grans, amb pinta cares, taller d’art amb fulles, tallers de cuina amb plantes oblidades, taller de scrapbooking i de boles de fukuoka, un tastet de ratafies, sortida guiada pel Bruc Medieval, o la visita a l’exposició de Montse Dachs, tot això amenitzat amb música en directe del grup musical  Sabandija. També se sortejarà un lot de productes del Parc Rural entre els compradors del Mercat.

El mercat de proximitat Origen Montserrat s’inspira en els valors de sostenibilitat, i és per això que es té especial cura a l’hora de reduir embalatges, materials d’un sol ús i residus en general.

MERCAT ORIGEN MONTSERRAT ESTIU
Plaça del Pati Can Casas, El Bruc

10:00 h Mercat Origen
10:00 h Carpa infantil, amb Pinta Cares i taller continuat d’art amb fulles  
10:00 h Petra Clown a tot el mercat
10:00 h Montse Dachs “Somnis de Fang”, exposició a la Sala Montserrat Font
10:00 h Taller de cuina amb plantes oblidades i productes de proximitat, amb el Col·lectiu Eixarcolant (no cal inscripció)
10:00 h Taller scrapbooking. Amb inscripció prèvia: https://ja.cat/origenscrap
11:15 h Taller boles de Fukuoka i així creem més biodiversitat. Amb inscripció prèvia: https://ja.cat/origenfukuoka
11:30 h Sortida guiada El Bruc Medieval. Amb inscripció prèvia: https://ja.cat/BrucMedieval
11:45 h Grup musical amb Sabandija
12:30 h Tastet de ratafies, viatjant per Catalunya. Amb inscripció prèvia: https://ja.cat/origenratafies
13:45 h Concurs lot de Productes del Parc Rural del Montserrat
 
Un mercat per difondre el valor gastronòmic de Montserrat
El mercat de pagès Origen Montserrat va néixer el juny de 2022 per difondre el valor gastronòmic dels productes de proximitat propis del Parc Rural del Montserrat, amb seu al Bruc (Anoia) i a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). A més de les parades de venda directa dels propis pagesos de la zona que ofereixen els seus productes d’alta qualitat, les festes del canvi d’estació fan que la visita al mercat sigui una experiència molt més completa, ja que durant tot el matí se celebren múltiples activitats per a tots els públics.
El mercat Origen Montserrat està organitzat pel Parc Rural del Montserrat amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments del Bruc i Olesa de Montserrat. Se celebra amb periodicitat mensual al municipi d’Olesa de Montserrat (cada primer dissabte de mes), i quatre vegades l’any es fa coincidir amb una gran Festa del canvi d’estació per tal que l’experiència de visita al mercat sigui molt més completa, tant a Olesa com al Bruc.