La Xarxa de Productes de la Terra visita l'Anoia

El passat dimecres 15 de novembre, els representants dels ens locals de la Xarxa de Productes de la Terra (XPT) van gaudir d’una trobada d’Intercanvi i aprenentatge a la nostra comarca, concretament a Jorba. L’objectiu de la jornada -que se celebra dos cops a l’any a una comarca diferent- és compartir experiències per tal d’enfortir el teixit empresarial, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles, i els territoris més atractius i de qualitat. 

La jornada va començar amb un esmorzar amb productes elaborats de forma sostenible i justa, amb productes locals, plantes silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals. Després van visitar les instal·lacions de l’obrador compartit del Parc Agrari de la Conca d’Òdena amb un col·loqui sobre reptes de futur del sector. A continuació, van visitar l’hort del col·lectiu Eixarcolant i van fer un petit taller sobre llavors. Finalment, van visitar el Forn de Jorba i després van gaudir d’un dinar a el Cafè de Jorba, restaurant que aposta pels productes locals i singulars de l’Anoia.

La Xarxa Productes de la Terra (XPT) és una agrupació voluntària de 12 ens locals d’àmbit supramunicipal impulsada per la Diputació de Barcelona que agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat  i de proximitat de la demarcació.

Els ens locals membres de la Xarxa són els consells comarcals i altres ens comarcals que desenvolupen i coordinen accions en diversos àmbits vinculats a la gestió empresarial, l’assessorament en processos productius i en la comercialització i distribució i en l’experiència turística. A l’Anoia, el Consell Comarcal de l’Anoia és l’organisme que desenvolupa aquesta tasca. 

El conseller de promoció territorial del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Baron, va explicar que “aquestes trobades serveixen per intercanviar coneixement entre els diferents ens i compartir dinàmiques i projectes que es desenvolupen i que es enriqueixen a tots”.