Comença la Festa Major de Capellades

Després de La Prèvia i els seus 4 dies de marxa, continuen les propostes a Capellades per gaudir d’una bona Festa Major.

El dia 14 va començar inaugurant l’exposició “Pinzellades del Correfoc”, que es pot veure a Casa Bas aquests dies en el seus horaris de cap de setmana. L’exposició, tal com va explicar la seva autora Dolors Quesada, recull les impressions de la primera vegada que va veure el Correfoc de Capellades.

Seguidament es passar als Jardins de Casa Bas on els germans Puertas, els Suitcase Brothers, van encantar els molts assistents que van fer el vermut i van escoltar el seu bon blues.

La tarda va seguir amb dos passis de malabars que van oferir la companyia Lazuz, a una plaça Catalunya plena, malgrat el sol i la calor.

Però el més esperat del dia 14 és sempre el Correfoc. Enguany encara amb molta més expectació ja que els organitzadors, Dimonis de Capellades, compleixen... 40 anys!

El pregó va omplir la plaça, presentant un espectacle que simbolitzava els ritus pagans que donen culte al foc d’on beuen tots els dimonis.

I després va arribar el Correfoc, especial perquè es va modificar el recorregut començant pel sostre de foc de la plaça Xica, seguint cap a la Canaleta i el carrer Pilar on a més a més dels Dimonis va sortir el Drac i el nou “element” de foc. Al Passeig ens esperava la Porta de l’infern, amb la direcció al revés de l’habitual, i al carrer Garbí van prendre possessió les bruixes. Quedava encara enfilar el carrer Major fins arribar la plaça de Missa on després dels versots i d’estrenar l’himne del Correfoc composat per l’Àlex Cassanyes es va omplir de foc per acabar-ho de cremar tot.

Per al dia 14, o més aviat ja la matinada, encara quedava molta música. Als jardins del Capelló el Marco Mezquida Trio que va entusiasmar els assistents. A la mateixa hora molts joves es van concentrar a la plaça de la Bassa per gaudir de la nit de PD.