Quaranta globus d'arreu del món han inaugurat l'European Balloon Festival a Igualada

S’ha presentat una cistella vista “romàntica” pensada per a parelles que volen tenir una cita privada al cel

La 27ena edició de l’European Balloon Festival s’ha inaugurat aquest matí al cel d’Igualada amb una quarantena de globus aerostàtics d’arreu del món volant simultàniament. Es tracta del festival de globus més gran de l’Estat espanyol i del sud d’Europa, que des d’avui i fins diumenge reuneix a la capital de l’Anoia equips d’Estats Units, Índia, Tunísia, Dubai, Turquia, Àustria, Anglaterra, Luxemburg o Mónaco, a més dels catalans i estatals, que competiran en les diferents proves esportives per endur-se el trofeu del festival. Els globus han pogut sobrevolar la Conca d’Òdena i la direcció del vent els ha dut cap al sud-oest, direcció Sant Martí de Tous. Els passatgers convidats al vol inaugural d’avui han estat una vintena de periodistes i fotògrafs de mitjans i agències de comunicació nacionals i internacionals. La prova esportiva d’avui ha estat la diana (els globus participants han hagut de llançar un “testimoni” en una diana situada al Pla de la Massa) i el pilot guanyador de la prova ha estat l’igualadí Carles Figueras.

La novetat destacada del matí ha estat la presentació de la cistella vista “romàntica”, fabricada enguany per l’empresa igualadina Ultramagic. Es tracta d’una cistella de només dues places per a passatgers i una per al pilot amb porta d’accés, una barana més baixa de l’habitual, dos seients i una tauleta perquè les parelles puguin volar còmodament assegudes gaudint d’unes espectaculars vistes mentre fan una degustació. La “cistella vista” ja existia en la versió de 4 places, però moltes parelles demanaven volar en solitari per tenir una cita romàntica al cel i, arran d’això, Ultramagic ha fabricat aquest 2023 una versió de la cistella amb només dues places que de moment ja s’ha venut a Suïssa. La parella que l’ha estrenat al festival d’Igualada han estat els joves igualadins Joan Ponsà i Marta Barrabeig, que es casen aquest mes de juliol. El globus “romàntic” s’ha enlairat amb una vela en forma de cor.

L’edició de l’European Balloon Festival d’enguany comptarà, com és habitual, amb els tradicionals vols de matí fins diumenge i dels vols de tarda des d’avui fins dissabte des del Parc Central, excepte l’enlairament de demà divendres al matí que es farà des de diferents places de la ciutat. Els vols dels globus conviuran durant tots els dies amb nombroses activitats lúdiques i culturals dins d’Iglús de Vent (teles de globus reciclades) instal·lats en diferents punts cèntrics de la ciutat.

Dissabte: Night Glow, espectacle de Drons i Triquell

Enguany la nit del dissabte 8 de juliol promet ser espectacular, ja que la tradicional encesa nocturna de globus Night Glow anirà acompanyada d’un espectacle de Drons ideat per l’empresa Flock Drone Art i patrocinat per Ultramagic, que dibuixarà al cel una història en tres dimensions amb un centenar de drons volant simultàniament gràcies a una tecnologia d’última generació que sincronitza moviment, il·luminació i banda sonora. L’espectacle gira entorn dels 40 anys d’història de l’empresa igualadina Ultramagic i de la relació de la ciutat d’Igualada amb els globus. La nit es clourà amb un concert del cantant Triquell, finalista de la primera edició del programa de talent musical Eufòria, produït per TV3.

Tan divendres com dissabte hi haurà instal·lats una quinzena de foodtrucks i diverses barres de servei de begudes per aquelles famílies que vulguin sopar al Parc Central, i també es convida a tothom qui ho vulgui a portar-se el pícnic per no perdre’s res de la vetllada. Des de l’organització es recorda que enguany, amb la remodelació del Parc Central, els globus ocuparan també l’espai que en anys anteriors es destinava a aparcament, de manera que es demana que tots els igualadins acudeixin caminant al camp de vol. Per a les famílies de fora s’han habilitat zones per aparcar als carrers del Polígon de Les Comes. El programa d’actes complet es pot consultar al web www.ebf.cat i a les pàgines del festival a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instragram. L’European Balloon Festival L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de les empreses de vol Globus Kon-Tiki, Camins de Vent, Anoia Balloons i el patrocini de Vitogas i de Gestió de Publicitat Urbana (GPU). Es tracta d’una oportunitat única a l’Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics i també de volar en un dels equips participants com a passatger.