Igualada ofereix formació gratuïta al personal d'hostaleria dels espais festius per fer-los més segurs

Està adreçat al personal de barres i restauració i personal de seguretat i altres agents que treballaran durant les festes
 

L’Ajuntament d’Igualada oferirà el matí de dimarts 4 de juliol al Centre Cívic Nord la sessió formativa ‘FM Salut’, en el marc del projecte ‘Nits de qualitat’ i el ‘Protocol davant les violències sexuals en espais festius’ a Igualada.

La formació, que és gratuïta, s’articularà en dues sessions, primer l’‘Abordatge de les Violències Sexuals i LGTBIfòbiques’ a càrrec de Dones Amb Empenta, i després Mediare, sota el marc del projecte Nits de Qualitat – Qdefesta!, parlarà de ‘Drogues, Dispensació Responsable d’Alcohol i Primers Auxilis’.

Aquesta formació està adreçada a agents clau propers i presents als diferents espais de festa, com el personal de barres i d’hostaleria o el personal de control d’accessos, de seguretat i de vigilància, entre d’altres, que estan presents durant esdeveniments com la Festa Major d’Igualada, l’European Balloon Festival o l’Anòlia 2023. La finalitat és  dotar d’estratègies i d’informació per a la prevenció i reducció dels riscos associats a la nit, atenent l’exercici del seu rol com a possibles referents propers dels espais de festa on tindran lloc els actes principals.

L’objectiu de la sessió ‘FM Salut’ és oferir coneixements per fomentar uns espais d’oci festiu més segurs i augmentar la sensació de benestar de la ciutadania. Així, la formació analitzarà les desigualtats de gènere i la seva relació amb les violències sexuals, abordarà els riscos específics per les dones i el col·lectiu LGTBIQ+ en espais d’oci nocturn, tractarà els diferents tipus de drogues i consums que coexisteixen en els espais de música i ball, ajudarà a identificar i anticipar‐se correctament a situacions de risc, servirà perquè els assistents puguin esdevenir referents en la transmissió de valors, informació i eines preventives en termes de salut i puguin conèixer i saber aplicar correctament les pautes preventives en dispensació responsable d’alcohol, consums de drogues i conductes violentes.

Les persones interessades en participar cal que s’inscriguin a través d’un formulari https://forms.gle/XLCPDA6iKrrvKi2c8, o bé que contactin amb el Departament de Sanitat i Salut Pública d’Igualada via correu electrònic programaprevencio@aj-igualada.net o telèfon 938031950 – Ext. 2473

L’Ajuntament d’Igualada organitza la formació ‘FM Salut’ amb la col·laboració de Dones amb empenta i Mediare i amb el suport de la Subdirecció general d'addiccions, VIH, ITS i Hepatitis Víriques de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona i de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena.