Festival de Paisatges

No et perdis el Festival de Paisatges Barcelona. Durant 4 caps de setmana, del 3 al 27 de juny, t’esperem a les comarques d’Osona, Moianès, Anoia i Bages per participar en activitats gastronòmiques, de natura, senderisme…

Diumenge 4 de juny

Pedalada d’alçada

Sortida amb bicicleta de muntanya elèctrica pel municipi de Calaf, passant per diferents punts d’interès, com l’ermita de Sant Sebastià, els rentadors, el Castell,… i acabant amb visita al casc antic i pujant al campanar de Calaf, el segon més alt de Catalunya.
Horari: 10h (durada 3 h aprox.)
Lloc de trobada: la baCiCleta (Calaf)
Preu per persona: 25 €
Contacte a La Bacicleta (Anoia) Anna Busquet
Tel. 651 948 910 i info@labacicleta.cat
Altres observacions: Cal anar vestit amb roba i calçat d’esport (si teniu culot millor, sino no passa res)

 

Dissabte 10 de juny

La ruta gastronòmica de les plantes oblidades

Passejada etnobotànica, tast i descoberta d’Eixarcolant.
Itinerari per a tots els públics a l’entorn de Jorba per conèixer les plantes silvestres comestibles i les varietats tradicionals que recuperem als horts i a l’arborètum del Col·lectiu Eixarcolant. Acabarem amb una degustació de productes elaborats al nostre obrador experimental.
Horari: 10 h (durada 3 h aprox.)
Punt de trobada: Forn de Jorba (Av. Canaletes, 36. Jorba)
Preu per persona: 25 €
Contacte Eixarcolant (Anoia) Marc Casabosch
Tel. 675 527 810 i divulgacio@eixarcolant.cat
Observacions: Roba i calçat còmode, aigua i protector solar. La caminada no serà llarga però entrarem a l’hort i recorrerem camins i corriols de terra.

 

Dissabte 17 de juny

Custodis d’un espai sagrat: pagesia a Montserrat

Caminada d’uns 7 quilòmetres per la base del massís montserratí per proporcionar una mirada al món rural que s’hi desenvolupa. Coneixerem la visió de persones que viuen Montserrat des d’una altra perspectiva, tot visitant l’hort ecològic de Cal Marqués i parlant de la cooperativa de consum del Bruc. Presentarem el Parc Rural de Montserrat.
Desenvoluparem la noció de paisatge com un fenomen cultural, de relació de les persones amb una geografia, en lloc de ser una mirada pintoresca o panoràmica.
Horari: 9,30 h (durada 4 h)
Lloc de trobada: Ajuntament del Bruc
Preu per persona: 15 €
Contacte Guies de Montserrat (Anoia) Ricard Fernandez
Tel. 660 006 610 i excursionisme@gdm.cat
Altres observacions: Cal portar calçat per caminar, barret, ulleres de sol, protecció solar, aigua suficient (1 litre), alguna cosa per picar, motxilla i jaqueta paravent o folre polar

 

Per reserves i compra de les activitats:
https://festivaldepaisatges.loriun.com/