Es consolida el Rutatast, la caminada gastronòmica de descoberta del territori

En menys de 15 dies es van exhaurir les places

El passat diumenge 16 d'abril va tenir lloc la segona edició del RutaTast del Parc Agrari de la Conca d'Òdena, una passejada gastronòmica de 14 quilòmetres que va connectar els municipis d’Orpí, Carme i La Torre de Claramunt. L'activitat va ser organitzada pel Consell Comarcal de l'Anoia i l'Associació de Productors de la Conca d'Òdena, en el marc del projecte del Parc Agrari de la Conca d'Òdena, amb l'objectiu de fomentar un model agroalimentari i de consum basat en la qualitat i la proximitat.

Unes 250 persones van participar en aquesta caminada, que els va permetre visitar algunes de les explotacions del parc agrari i degustar els productes locals que els productors oferien al llarg del recorregut. Tretze productors van oferir un petit tastet dels seus productes, incloent-hi vins, torrades amb oli, formatges, ou ferrat, hamburgueses, estofat de vedella, gelats artesanals, galetes, torradetes de Santa Teresa, pastisset de poma i gínjol i crema de Carabassa. 

Els productors que van participar en aquesta segona edició del RutaTast van ser Casa Nostra, Celler Mestís, Ous d'OR-PÍ, Cal Pixallits, la Solana de Collbàs, Col·lectiu Eixarcolant, Celler Anna Rosell, Estable 4 Vents, Aliment Humà, Formatgeria Flor d'Ametller, Molí d'oli de Can Gibert, Ecomercaderet i Celler Pla de Morei. 

Igual com ja va passar l’edició anterior, les places es van exhaurir en menys de 15 dies, i tant organitzadors com participants mostren la seva satisfacció per aquesta segona edició i ja pensen en la 3a, l’any vinent. 

El Parc Agrari de la Conca d'Òdena té com a objectiu contribuir al desenvolupament d'un model agroalimentari i de consum sostenible i resilient al canvi climàtic. L'Associació de Productors de la Conca d'Òdena és un dels quatre nodes que conformen el parc agrari, juntament amb la restauració i el comerç, el sector turístic i l'administració local.