Igualada celebrarà la rua de Carnaval dissabte 18 de febrer

Hi haurà 15 premis en metàl•lic i les comparses poden inscriure’s fins al dia 9 de febrer

 

El proper dissabte 18 de febrer, a 2/4 de 7 de la tarda, tindrà lloc la Rua del Carnaval d’Igualada 2023 amb un recorregut igual a les darreres edicions. En arribar a la plaça de Cal Font, al voltant de les  21h tindrà lloc la lectura del pregó realitzat, aquest any, pel Gremi de Traginers alhora que es farà públic el veredicte del Jurat i es lliuraran els trofeus del concurs a les tres millors comparses.

La Rua estarà encapçalada, una vegada més, per la Banda de Cornetas y Tambores de La Cofradía de Fátima i comptarà amb la participació, tancant la comitiva, de la carrossa del Rei Carnestoltes, que aquest any és a càrrec de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, que torna a assumir aquesta tasca, que ja havia fet l’any 2008.

Pel que fa al concurs de comparses, les inscripcions es van obrir aquest dilluns 30 de gener i el termini acaba el 9 de febrer. Per participar, cal omplir la butlleta del programa i fer-la arribar al Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada festes@aj-igualada.net. La podeu trobar online al web igualada.cat.Per concursar les comparses han de tenir un mínim de 10 components. Hi haurà un total de 15 premis en metàl·lic (5 de 500 € i 10 de 200 €) en ordre de les millors comparses seleccionades pel jurat. El dia de la rua, a la plaça de Cal Font es lliuraran tres trofeus a les tres millors comparses, amb la possibilitat d’una menció especial.

El diumenge 19 de febrer hi haurà un espectacle infantil a càrrec dels Músics del Parc, a les 12 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament, on la mainada podrà lluir les disfresses i ballar. Activitat organitzada amb la col·laboració de La Xarxa d’Igualada.

El disseny del programa ha estat creat per Mireia Sala, il·lustradora i dissenyadora gràfica d’Igualada. Després de formar-se com a il·lustradora a l’escola Leandre Cristòfol de Lleida va endinsar-me en el món del disseny gràfic a la Gaspar. Especialitzada en la il·lustració aplicada al disseny i així com en el disseny editorial treballant a l’Agència Minimilks, on ha treballat amb clients com la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Girona, el Patronat de Turisme de Costa Brava, la UdG, entre d’altres.