El Pessebre Vivent dels Prats de Rei

Per Nadal torna una de les tradicions de l’Alta Anoia, el reconegut Pessebre Vivent dels Prats de Rei, que després d’un any d’obligat parèntesi, podrà finalment commemorar el 50è aniversari del Pessebre Vivent en el municipi.

Aquesta edició el Pessebre Vivent es podrà gaudir el dia 18 i 26 de desembre de 2022 i els dies 1, 6 i 8 de gener 2023. L’horari de representació serà a 2/4 de 7 de la tarda i les entrades s’hauran de comprar de forma anticipada a través del següent enllaç.

Novament, els carrers i places de la vila es transformen en un gran escenari i, ajudats per la màgia del guió i d’uns decorats espectaculars, ens fa tirar enrere en el temps i ens transporta a l’antiga Palestina, on fa més de 2.000 anys es va produir els fets que van marcar la humanitat.

El Pessebre Vivent dels Prats de Rei és l’acte cultural que més mostra del lligam i la importància que el nucli antic té amb el poble. Al ser un pessebre teatral, està format per diferents escenaris que formen un circuit que acaba passant per tot el nucli antic.

Del pessebre cal destacar-ne la implicació de pràcticament tot el poble. Tot aquest muntatge representa el treball de moltes persones, tant abans com durant i després de les representacions, a més d’una inversió força considerable. Un dels trets més importants del Pessebre dels Prats de Rei és que els actors parlen de viva veu i que té música pròpia (l’únic pessebre de Catalunya amb Banda Sonora Original). Ms. Valentí Miserachs va compondre l’orartori “Nadal, El Pessebre Vivent dels Prats de Rei” per a orquestra, cors i soprano solista, expressament per aquesta obra. Va ser estrenada a Roma (l’any 1987) i ha estat interpretada en dues ocasions a les nostres comarques (el 1988 dirigit per Ms Valentí Miserachs i el 1996 per Concepció Ramió). La música que acompanya el Pessebre s’ha enregistrat en aquestes dues actuacions.

Per a més informació, consulteu aquest enllaç.

 

Data: 18/12/2022 fins 08/01/2023http://www.acrsigarra.cat/pessebreprats/?page_id=69