El Parc Agrari de la Conca d'Òdena participa en el programa formatiu de la Xarxa d'Obradors Compartits

Un programa formatiu per a dotar d’eines de competitivitat els productors, elaboradors i transformadors, fomentant el desenvolupament econòmic territorial

El Parc Agrari de la Conca d’Òdena i el Consell Comarcal de l’Anoia participen en la Xarxa d’Obradors Compartits de la Demarcació de Barcelona, conjuntament amb El Tall del Parc Rural de Montserrat, Veamat de l’Ajuntament de Tagamanent, l'Obradora de l’Ajuntament de Manresa, Gallecs del Consorci de Gallecs i El Quall del Consorci del Lluçanès.

Amb l’objectiu de treballar coordinadament i conjuntament amb altres obradors, des de la Diputació de Barcelona es finança un projecte de dinamització d’aquests espais. Es tracta d’un programa formatiu destinat específicament a tots els productors, elaboradors i transformadors, per tal de dotar-los d'eines i continguts que serveixin per millorar l’empresa i ampliar línies de negoci. 

El format és on-line —amb quatre formacions de caràcter general on es poden inscriure productors i elaboradors de tots els obradors— i també presencial, amb formacions més especialitzades segons cada obrador, amb la participació de El Quall, El Tall i el Parc Agrari de la Conca d’Òdena. 

En concret, des del Parc Agrari de la Conca s’oferiran tres formacions adreçades a l'inici de l’obrador compartit de Jorba, previst per inicis del 2023, molt lligades a l'aplicació dels registres sanitaris generals i específics per les dues tipologies d'obradors que hi haurà. Totes les formacions són gratuïtes, però cal inscripció prèvia; els enllaços i el programa detallat es podran trobar al web www.anoia.cat.

Amb aquest projecte es vol apostar per l’emprenedoria col·laborativa i fomentar el desenvolupament econòmic territorial a través dels obradors compartits per tal de frenar la despoblació, atreure talent i nova població i impulsar el naixement de noves iniciatives empresarials lligades a les oportunitats territorials.